Tudorel Toader - primul invitat, joia viitoare, la Comisia SIPA

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Tudorel Toader - primul invitat, joia viitoare, la Comisia SIPA


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Comisia parlamentara de ancheta privind arhiva SIPA l-a invitat pe ministrul Justitiei, Tudorel Toader, la audieri joia viitoare, incepand cu ora 10,00, urmatorii invitati fiind fostii ministri ai Justitiei Monica Macovei, Tudor Chiuariu, Catalin Predoiu si Titus Corlatean, informeaza Agerpres.
"Va propun, daca sunteti de acord, dupa ce il invitam pe domnul ministru Toader, sa facem si o vizita la arhiva SIPA, sa vedem si noi, fizic, unde este, in ce conditii e tinuta, care este situatia acum. O vom programa in functie de conditiile logistice", a afirmat joi presedintele comisiei, senatorul Serban Nicolae.
El a explicat ca s-a decis ca audierile sa inceapa cu ministrul Tudorel Toader pentru ca MJ este institutia titulara a acestei baze de date.
"Ministrul Justitiei in functie este persoana cea mai avizata pentru a ne spune care este situatia in acest moment, daca mai exista compartimente de specialitate in legatura cu aceasta arhiva, pentru ca nu mai e o baza de date operativa, nu mai este o baza de informatii cu activitate curenta.
Poate sa ne spuna ce acte normative au fost incidente, nu cele care sunt publice, ci cele de rang inferior - ordine de ministru, dispozitii interne, regulamente, samd. Ar fi punctul de plecare. Am si solicitat domnului ministru o serie de date sistematizate de la care sa pornim si de aici putem sa facem o strategie de desfasurare a activitatii comisiei", a spus Serban Nicolae.
Senatorul a precizat ca lista cu cei care vor fi invitati la audieri in Comisia SIPA ii include, intre altii, pe fostii sefi de stat Ion Iliescu, Emil Constantinescu si Traian ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Tudorel Toader | Comisia |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --