Tudorel Toader, scrieri din tinerete: Dezvoltarea socialismului nu poate consta in a imprumuta modele ale societatii capitaliste

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Tudorel Toader, scrieri din tinerete: Dezvoltarea socialismului nu poate consta in a imprumuta modele ale societatii capitaliste


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
CercetatorulBogdan Constantin Dogaru a publicat pe G4media.ro fragmente din viata lui Tudorel Toader, care s-a evidentiat inca din timpul liceului, cand a ocupat functia de secretar al Biroului Organizatiei de Baza al UTC (Uniunea Tineretului Comunist) la Liceul "Unirea" din Focsani (1975-1979).
A avut functii politice si in timpul studentiei - secretar al Biroului Organizatiei de Baza al Asociatiei Studentilor Comunisti de la Facultatea de Drept din Iasi (1982-1986), iarin 1984 a devenit membru cu drepturi depline in Partidul Comunist Roman (carnet de membru nr. 3705174).
In 1989, Tudorel Toader este incadrat ca propagandist PCR la cercul de invatamant politico-ideologic de la Consiliul Popular al Orasului Panciu.
Analizand "conceptia PCR, a tovarasului Nicolae Ceausescu cu privire la necesitatea infaptuirii unei unitati noi a partidelor comuniste si muncitoresti", Tudorel Toader consemna:
"Unitatea de actiune in construirea socialismului si comunismului exista si trebuie sa se dezvolte in cadrul conditiilor concret istorice ale fiecarei tari, ale fiecarui partid comunist de guvernamant.Nu exista sabloane a se pot trasa directii de urmat pentru toate tarile socialiste dar nici una dintre ele istoriceste nu poate renunta la principiile fundamentale create de Marx, Engels, Lenin si de toata practica revolutionara.
Dezvoltarea in continuare a socialismului nu poate consta in a imprumuta forme si modele ale societatii capitaliste ci trebuie sa reevalueze calitativ formele si metodele societatii socialiste".
O alta tema analizata de Tudorel Toader a fost "Crearea unui nou sistem democratic de conducere ...

Categoria:Politica
ID articol: 151676
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Tudorel Toader | Dezvoltarea |
Taguri: Tudorel Toader, Dezvoltarea,

Pe aceeasi tema

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --