UE si Marea Britanie incep luni, la Bruxelles, a doua runda de negocieri pentru Brexit

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


UE si Marea Britanie incep luni, la Bruxelles, a doua runda de negocieri pentru Brexit


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Uniunea Europeana si Marea Britanie incep luni, la Bruxelles, a doua runda de negocieri pe tema Brexit-ului, informeaza agentia EFE citata de Agerpres.
Aceasta runda va dura patru zile si va aborda subiecte precum drepturile cetatenilor, acordul financiar si frontiera dintre Marea Britanie si Irlanda de Nord.
Negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier, il va primi luni la ora locala 09:15 (07:15 GMT) pe ministrul britanic pentru Brexit, David Davis, la sediul Comisiei Europene din Bruxelles, pentru deschiderea negocierilor, potrivit agendei publicate de executivul comunitar.
Incepand de luni dupa-amiaza, stafeta va fi preluata de trei grupuri de negociatori care au fost create pentru a aborda drepturile cetatenilor, acordul financiar si alte teme ale "divortului", precum si de coordonatori, care se ocupa de chestiuni avand legatura cu Irlanda de Nord si cu "gestionarea" acordului de iesire din UE.
Reuniunile la nivel inalt se vor prelungi marti, miercuri si joi, zi in care se va incheia runda de negocieri cu o sesiune plenara intre participanti si o conferinta de presa la care vor participa cel mai probabil Barnier si Davis.
Aceasta este prima runda de negocieri dedicata exclusiv stabilirii termenilor iesirii Marii Britanii din UE, in conditiile in care prima runda, desfasurata la 19 iunie, a fost organizata pentru a pune la punct calendarul si modalitatea de lucru in ceea ce priveste negocierile, care vor avea loc lunar, timp de o saptamana, la Bruxelles.
Prioritatea celei de-a doua runde este de a stabili drepturile pe care le vor avea cetatenii europeni in Marea Britanie si britanicii in UE, de a incheia un acord pe tema obligatiilor financiare ale Londrei - si posibil si ale Bruxellesului - dupa iesirea britanicilor din UE si solutionarea situatiei Irlandei de Nord, in sensul evitarii impunerii unei frontiere "stricte" cu Republica Irlanda.
Bruxellesul cere ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Marea Britanie | Bruxelles |

Pe aceeasi tema

© 2007-2011 News20.ro --