Una din 10 firme din Romania raporta plati restante la furnizori, in 2016. CINE este cel mai rau-platnic

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Una din 10 firme din Romania raporta plati restante la furnizori, in 2016. CINE este cel mai rau-platnic


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Potrivit sursei citate, platile restante la furnizori s-au ridicat, in 2015, la 56,5 miliarde de lei, in scadere usoara fata de cei 57,8 miliarde de lei raportati, aproape identic, in anii 2013 si 2014. In acest context, datele preliminarii arata ca, in 2016, in pofida masurilor de relaxare fiscala si a cresterii economice bazata in principal pe consum, nivelul platilor restante s-a situat in jurul aceluiasi nivel din anul anterior.
Statistica releva, de asemenea, ca 76.893 de companii (12% din numarul total de firme din Romania) raportau anul trecut plati restante la furnizori, acestea reprezentand 33% din cifra de afaceri totala din economia romaneasca.
Din suma totala a platilor restante, aproape jumatate apartine firmelor cu capital integral romanesc (25,6 miliarde lei), urmate de companiile straine (11,95 miliarde lei), cele cu capital mixt (7,95 miliarde lei) si cele de stat (7,33 miliarde lei), releva datele analizei intocmite de KeysFin.
Totodata, totalul platilor restante in economie, mai mici de un an, care include si datoriile la bugetul de stat, a fost, in 2015, de 268,8 miliarde de lei.
'Avem de-a face cu un comportament inradacinat in economie, de un tip de supravietuire financiara imprimat de provocarile unui sistem economic fluctuant, vaduvit de finantare, cu un capital redus si extrem de sensibil la evolutia cadrului fiscal. In multe cazuri, in principal in domeniul intreprinderilor mici si mijlocii, sa amani o plata sau mai multe catre furnizori tine de asigurarea financiara pentru continuarea activitatii. Multe firme traiesc din rulajul financiar, depind de fiecare ban pe care il au de incasat sau de platit. Cu cat amana mai mult platile, cu atat reusesc sa isi asigure fondurile necesare continuarii activitatii. ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Romania | Rau-platnic |

Pe aceeasi tema

2007-2011 News20.ro --