Unde putem schimba butelia GPL auto?

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Unde putem schimba butelia GPL auto?


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
GPL-ul sau gazul petrolier lichefiat este o forma de energie neregenerabila, utilizata pe scara larga in case, mașini și materii prime chimice. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de gaz natural sau gaz auto. Acesta a fost dezvoltat de Dr. Walter in 1910. GPL este alcatuit din butan și propan. Cel mai interesant lucru este ca ingredientele de GPL au puncte de fierbere diferite de 0 grade și -45 grade Celsius pentru butan și, respectiv, propan. Deci, procentele ingredientelor depind și de sezon, iar iarna un procent mai mare de propan, urmat de mai mult butan in timpul verii. GPL este fabricat in momentul extracției sau rafinarii țițeiului.

GPL-ul care este utilizat in mașini este cunoscut sub numele de gaz auto. Conceptul a fost dezvoltat in anii 1940 și a fost introdus recent in vehicule. GPL are o valoare ridicata a cifrei octanice care asigura o mai mare eficiența vehiculelor.

Conform normelor in vigoare, o butelie GPL auto expira dupa 10 ani de la data inscrisa pe acesta. Data fabricarii rezervorului este poansonata chiar pe rezervor de catre fabricant si poate fi identificata foarte usor. Singura modalitate de a folosi in continuare alimentarea GPL este schimbarea rezervorului expirat cu un rezervor nou, cu o perioada de garantie de 10 ani.

Schimbarea buteliei GPL auto expirata, se face doar in unitati agreate R.A.R. in acest scop, eliberandu-se documente care certifica calitatea si conformitatea noului rezervor,

Trebuiesc respectate prevederile Regulamentului 67R01 al ONU privind compatibilitatea rezervoarelor GPL auto cu dispozitivul special folosit, respectiv Multivalva. Nu toate modelele de rezervor GPL au compatibilitate cu multivalva.

Unul dintre aceste centre este UltraGaz, pentru mai multe detalii accesati pagina http://www.ultragaz.ro/schimbare-butelie-gpl

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Schimbare Butelie Gpl Auto |
2007-2011 News20.ro --