VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cum pot fi folosite tichetele de vacanta. Ce trebuie sa stie bugetarii

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cum pot fi folosite tichetele de vacanta. Ce trebuie sa stie bugetarii


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Vouchere DE VACANTA 2019. Cum folositi tichete de vacanta
- cu vouchere de vacanta puteti lua alaturi pe oricine doriti, membru al familiei sau prieten.  
- va puteti acoperi orice cheltuiala din concediul de odihna, singura conditie fiind ca acesta sa fie efectuat in Romania. 
- valoarea maxima a voucherelor va fi egala cu sase salarii de baza minime brute. 
- valoarea nominala permisa pentru fiecare voucher de vacanta pe suport de hartie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei
VOUCHERE DE VACANTÄ‚ 2019. Vesti proaste pentru bugetari, schimbarile au aparut in Monitorul Oficial

OUG 8/2009 (aplicabil pana in la 1 Ian 2021) - Art .1 (8) Prestarea serviciilor achizitionate de catre unitatile afiliate prin intermediul voucherelor de vacanta se face in structuri de primire turistice, autorizate de Autoritatea Nationala pentru Turism.
ART. 4 (1) Operatorii economici cu activitate de turism din Romania, autorizati de Autoritatea Nationala pentru Turism, conform Ordonantei Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea si desfasurarea activitatii de turism in Romania, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 755/2001, cu modificarile ulterioare, care detin structuri de primire turistice clasificate si/sau agentii de turism licentiate si care accepta vouchere de vacanta ca modalitate de plata, se denumesc, in mod conventional si in intelesul prezentei ordonante de urgenta, unitati afiliate.
(2^2) Voucherele de vacanta emise pe suport electronic pot fi alimentate exclusiv cu valoarea nominala a voucherelor de vacanta acordate de catre angajator si pot fi utilizate doar pentru achizitionarea de servicii turistice in unitatile afiliate, definite potrivit art. 4 alin. (1).
Art. 7. (2) Constituie contraventie si se sanctioneaza cu 14 puncte - amenda si retragerea certificatului de clasificare, respectiv a licentei de turism acceptarea de catre unitatile afiliate de vouchere de vacanta pentru achizitionarea de servicii care nu indeplinesc conditiile pachetului minim de servicii prevazut la art. 1 alin. (7).
 HG 215/2009
ART. 22 (1) Unitatile afiliate, definite potrivit art. 4 din ordonanta de urgenta, pot incheia contracte de prestari de servicii cu unitatile emitente daca detin licenta de turism valabila in cazul agentiilor de turism si, respectiv, certificat de clasificare 14 valabil in cazul structurilor de primire turistice, conform prevederilor legale in vigoare
 
Legea 165/2018 - (aplicabila pentru voucherele de vacanta din 1 ian 2021)  Art.8  (6) Biletele de valoare pot fi utilizate doar pe teritoriul Romaniei, in termenul de valabilitate si numai pentru achizitionarea bunurilor si serviciilor pentru care au fost emise.
Vouchere DE VACANTÄ‚ 2019. Ce trebuie sa stie beneficiarii
 Beneficiarii voucherelor de vacanta trebuie sa stie ca, cu aceste tichete, pot achizitiona servicii precum cazare, masa, transport, servicii de tratament si de agrement sau pachete turistice. Legea impune insa la folosirea voucherelor achizitionarea a cel putin o noapte de cazare. Locatiile in care vor fi folosite voucherele trebuie sa aiba autorizatie / licenta de la Autoritatea Nationala pentru Turism. 
De asemenea, trebuie sa stiti ca doar angajatii care au primit voucherele de vacanta sunt singurii indreptatiti sa le utilizeze. Acestea nu pot fi comercializate, nici folosite in alte scopuri decat cele amintite mai sus. Nu se restituie rest de bani de lavoucherul de vacanta.
Comenzile de achizitie pentru voucherele de vacanta sunt transmise de catre angajator companiilor care emit astfel de beneficii. Acestea contin urmatoarele date: numele si prenumele beneficiarilor; codul numeric personal al fiecarui beneficiar; numarul voucherelor de vacanta pentru fiecare beneficiar; valoarea nominala a voucherului de vacanta si valoarea nominala totala a voucherelor de vacanta acordate fiecarui ...

Categoria:Economie
ID articol: 151659
Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Bugetarii | Tichetele |
Taguri: Bugetarii, Tichetele,

Pe aceeasi tema

© 2007-2011 News20.ro --