Venit minim garantat de 800 de euro pentru romanii din Italia. Ce trebuie sa faca pentru acesti bani

“Acest guvern isi onoreaza promisiunile”, a afirmat premierul Giuseppe Conte, in cursul unei conferinte de presa sustinuta impreuna cu cei doi vicepremieri – Matteo Salvini (Liga, extrema dreapta) si Luigi Di Maio (Miscarea 5 Stele, M5S, antisistem).
“Cabinetul de ministri a decis sa fondeze un nou stat al bunastarii”, a exclamat Di Maio.
Bugetul pe 2019 adoptat la sfarsitul lunii decembrie prevede o anvelopa de sapte miliarde de euro pentru RDC, principala promisiune a M5S, si patru miliarde de euro pentru reforma sistemului de pensii, o masura emblematica a Ligii.
RDC se adreseaza celor cinci milioane de persoane care traiesc sub pragul saraciei in Italia, cu conditia sa nu fi locuit in strainatate in ultimii doi ani pentru italieni si sa fi locuit in Italia timp de cel putin zece ani pentru straini.
Acest venit va fi de 780 de euro pe luna pentru o singura persoana, cu cresteri sau scaderi in functie de situatia familiei, pe o perioada de 18 luni.
In aceasta perioada, beneficiarii nu vor putea refuza mai mult de doua oferte de locuri de munca, dintre care a doua oferta poate sa ia in considerare un job la o distanta de pana la 250 km de casa, iar a treia oferta vizand un loc de munca oriunde pe teritoriul Italiei.
Reforma sistemului de pensii, denumita “Quota …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *