Vesti bune pentru soferi. Cum poti obtine mai usor cartea de identitate a masinii, in cazul unei pierderi

Soferii care si-au pierdut cartea de identitate a masinii sau care din neatentie o pot pierde au acum posibilitatea sa obtina un duplicat mai rapid, scrie a1.ro. Din fericire aceasta procedura a fost simplificata, astfel soferii vor putea economisi timp si bani.
CIV contine atat datele tehnice, cat si datele proprietarilor succesivi ai vehiculului si este unul dintre cele mai importante documente eliberate de Registrul Auto Roman (RAR). De aceea este recomandata pastrarea acestuia intr-un loc sigur, pentru a fi evitate pierderea, furtul sau deteriorarea. Totusi, in situatia in care, dintr-un motiv sau altul, proprietarul vehiculului ramane fara CIV, trebuie sa solicite un duplicat al acestuia la RAR.
Citeste si?Accident grav in Alba. Un tanar a intrat intentionat cu masina in trei barbati
Pretul pentru eliberarea unui duplicat al CIV este 200 de lei, iar pentru obtinerea acestuia nu sunt necesare nici programarea si nici prezentarea vehiculului la RAR.
Actele necesare obtinerii unui duplicat al cartii de identitate a vehiculului sunt:
– o cerere de activitate RAR, o solicitare pentru eliberarea unui document nou; cererea se va completa de catre solicitant, pe propria sa raspundere si va fi semnata in prezenta angajatului RAR care efectueaza prestatia;
– actul de identitate al solicitantului;
– documente care atesta calitatea de detinator a solicitantului (act de vanzare-cumparare, factura, act de adjudecare etc.), daca solicitantul nu este cel care figureaza ca detinator in evidentele autoritatii de inmatriculare.
– daca solicitantul nu este detinatorul vehiculului (persoana fizica), sau daca detinatorul este persoana juridica, este necesara prezentarea actului de reprezentare (imputernicire notariala, daca detinatorul este persoana fizica sau delegatie, daca detinatorul este persoana juridica). Procura notariala trebuie sa specifice expres dreptul de a solicita si de a ridica duplicatul CIV de la RAR, fiind precizat obligatoriu si numarul de identificare al vehiculului.
Delegatia trebuie sa contina datele de identitate ale reprezentantului detinatorului, sa identifice vehiculul prin numarul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *