Zi decisiva pentru PSD si Cabinetul Tudose. Cine sunt ministrii care vor pleca din Guvern. Ce se intampla cu Coalitia

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Zi decisiva pentru PSD si Cabinetul Tudose. Cine sunt ministrii care vor pleca din Guvern. Ce se intampla cu Coalitia


Trimite stirea pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articol
Pe ordinea de zi a Comitetului Executiv al PSD figureaza cererea lui Mihai Tudose de remaniere a ministrilor penali din Guvern: Rovana Plumb, Sevil Shhaideh si Viorel Ilie, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, din partea ALDE. Pe lista remaniabililor ar putea fi si alti ministri.
Potrivit unor surse politice citate de Mediafax,Ilan Laufer si Razvan Cucs-ar afla si ei pe lista remaniabililor premierului Mihai Tudose. Printre ministrii contestati public se afla siLiviu Pop.
Premierul Tudose, dupa sedinta PSD: Am stabilit cine sunt remaniabilii. Numele le vom anunta joi, dupa CEx
In cadrul sedintei PSD se vor transa si raporturile Guvern - partid,dupa cum a anuntat marti premierul Mihai Tudose, la finalul unei intalniri-maraton cu presedintele PSD, Liviu Dragnea.
"S-a hotarat si sunt de acord ca decizia finala sa fie luata in forul statutar, de exemplu CExN. Joi dupa-amiaza il facem (...) pe urmatoarele directii clare: raporturile dintre Guvern si partid, plecand de la premisa ca Guvernul este un Guvern politic, dar, la nivelul de implicare al anumitor structuri din partid in activitatea guvernamentala, lucrurile trebuie clarificate. Am stabilit impreuna zona de remanieri-remaniabili", a explicat seful Executivului.
Citeste si: Mihai Tudose s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis la Cotroceni: "E atributul premierului sa decida daca se impun remanieri"
Premierul Mihai Tudose, care a avut doua intalniri cu liderul PSD, Liviu Dragnea, in cursul zilei de miercuri, a declarat, referindu-se la ministrii Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, ca exista o problema de "perceptie" la Bruxelles, ambii fiind vizati, in acest sens.
"In ceea ce priveste partea guvernamentala a problemei, nu pot sa nu fiu alaturi de colegii mei din Guvern, care sunt azi intr-un anumit tip de stres pe aceasta problema. Trebuie sa inteleaga toata lumea ca cea mai mare problema pe care o avem acum este ca actul de guvernare sa se desfasoare in mod normal, sa ducem programul de guvernare la capat, iar un elemenet important in acest program este atragerea de fonduri europene", a spus Tudose.
Citeste si: Mihai Tudose: Saptamana aceasta voi lua o hotarare in privinta unei remanieri. Cinci ministri vor parasi Guvernul
Mihai Tudose a tinut sa faca distinctia intre "realitate" si "perceptie", si a subliniat ca "perceptia" de la Bruxelles este alta decat "realitatea" din Romania.
"Si cele doua colege (Sevil Shhaideh si Rovana Plumb, n.r.) - stiti foarte bine - avem o realitate si o perceptie. Realitatea este ca este prezumtia de nevinovatie, au fost o multime de cazuri in care cei care au fost pusi sub acuzare in diverse etape ale procesului penal s-au dovedit a fi nevinovati, cu vietile distruse sau oricum schimbate total, dar avem si o perceptie si perceptia la Bruxelles este cu totul alta decat realitatea de aici. Dar fiind faptul ca cele doua colege sunt exact pe zona aceasta de relatie cu Bruxellul, de aici apare problema. Am o parere personala pe care v-am spus-o si o impunere ca sef al Guvernului. Asta este tot", a adaugat Tudose.
Citeste si: Liviu Dragnea, despre demisiile ministrilor Rovana Plumb si Sevil Shhaideh: Nu eu trebuie sa demisionez
Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltarii regionale a declarat, miercuri, dupa ce a fost la DNA pentru clarificari in dosarul Belina, ca a luat deja o decizie in privinta demisiei si ca ea va fi comunicata in CEX.
"Eu cred ca sunt acelasi om, am respectat intodeauna partidul si cel care m-a pus in functia de mininistru este CEx-ul si decizia mea, care este luata, va fi comunicata maine in CEx. Permiteti-mi sa nu fac afirmatii despre pozitia mea pe scarile DNA sau pe strada", a declarat Sevil Shhaideh, la iesirea de la DNA.

Surse politice sustin ca Shhaideh si Plumb vor anunta, in sedinta conducerii PSD, ca vor sa faca un pas inapoi si sa plece de buna voie din Guvern. Decizia ar fi fost luata cu acordul lui Liviu Dragnea care ar vrea sa stinga rapid conflictul cu Tudose, ca sa nu ajunga la o criza similara celei din perioada guvernului Grindeanu.

Codrin Stefanescu, unul dintre cei mai vocali comunicatori ai partidului, a lansat un apel public de impacare intre Dragnea si Tudose.
"Ma, baieti, dragi colegi, camarazi, stam aici pana va impacati. Bagati-va mintile in cap, ...

Cuvinte cheie pentru aceasta stire: Cabinetul Tudose | Guvern Ce |

Abonare newsletterAlte stiri din Politica
2007-2011 News20.ro --