S-a nascut George Eastman, inventator american

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


S-a nascut George Eastman, inventator american

S-a nascut George Eastman, inventator american
Trimite aceasta informatie pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articolAboneaza-te la newsletter
George Eastman (12 iulie 1854 - 14 martie 1932). S-a nascut la in oraselul Waterville, statul New York, din confederatia Statele Unite ale Americii.

Este inventatorul suportului fotosensibil flexibil, pelicula de nitroceluloza, in anul 1884. Aceasta a facut posibila constructia de aparate de fotografiat mai mici, usoare, portabile. Fratii Lumière, folosesc aceasta descoperire pentru inventia lor, cinematograful, pelicula fiind elementul indinspensabil.

La 4 septembrie 1888, patenteaza inventia sa aparat de fotografiat cu roll film. De mentionat ca roll filmul este o bucata de pelicula fotosensibila de circa 1 m lungime, care este introdusa intr-o caseta metalica ermetic izolata de lumina, infasurata pe o rola, care in aparatul de fotografiat dupa expunere se ruleaza pe alta rola de asemeni intr-o caseta ermetic izolata de lumina, pana la procesul chimic de developare. Prin notiunea de expunere se intelege fotografierea propriu zisa

Este fondatorul renumitei fabrici de material fotosensibil cu o granulatie extrafina ( foarte favorabila peliculelor cinematografice de format ingust 8 mm; 8,5 mm; 16mm ) si cu sensibilitate foarte mare, Kodak( actual face parte din compania Thomson). Pelicula Kodak Color este foarte cautata pe piata cinematografiei si a fotografiei.

O boala foarte grea a coloanei vertebrale, care dandu-i dureri mari, il duce la sinucidere.
Nume
Comentariu
Nu exista comentarii la acest articol / Comenteaza tu

Abonare newsletter

S-a intamplat astazi

Cele mai citite stiri

© 2007-2011 News20.ro --