Ziua Independentei in Cambodgia

news20.ro - revista presei online Revista presei online, stiri, sinteze, ziare, reviste


Ziua Independentei in Cambodgia

Ziua Independentei in Cambodgia
Trimite aceasta informatie pe Yahoo Messenger unui prietenComenteaza acest articolAboneaza-te la newsletter
Regatul Cambodgiei, anterior cunoscut sub denumirea Kampuchea, este o tara in sud-estul Asiei cu o populatie de peste 13 milioane oameni, avand ca capitala Phnom Penh. Cambodgia este statul succesor odata puternicului Imperiu Khmer hinduist si budist, care domnea majoritatea Peninsulei Indochineze intre secolul al XI-lea si al XIV-lea.

Ţara se invecineaza cu Thailanda la vest si nord-vest, Laos la nord-est, si Vietnam la est si sud-est. La sud se indreapta spre Golful Thailandei. Geografia Cambodgiei este dominata de raul Mekong (in Khmer colocvial: Tonle Thom sau "raul cel mare") si lacul Tonle Sap ("lacul de apa proaspata"), o sursa importanta de pesti. O mare parte a Cambodgiei se situeaza pe langa nivelul marii, si ca o consecinta raul Tonle Sap isi inverseaza directia varsarii in anotimpul ud, carand apa de la Mekong inapoi in raul Tonle Sap si inconjuratoarea campie de inundatii.

Industriile principale ale Cambodgiei sunt textila si turism. In 2006, vizitatori straini depasisera 1,7 milioane. In 2005, s-au gasit depozite de petrol si gaze naturale dedesubtul apei teritoriale a Cambodgiei, si odata ce incepe extractie comertiala in 2009 sau in partea devreme a 2010, veniturile petroliere i-ar putea afecta in mod profund economia.
Nume
Comentariu
Nu exista comentarii la acest articol / Comenteaza tu

Abonare newsletter

S-a intamplat astazi

Cele mai citite stiri

2007-2011 News20.ro --