Este vorba despre circa 20 de miliarde de euro pe care România ar trebui să le absoarbă prin plățile directe către fermieri și prin proiectele de dezvoltare rurală, în perioada de programare 2021-2027.
În urmă cu două săptămâni, Parlamentul European a adoptat noile reguli pentru fondurile europene destinate fermierilor, antreprenorilor și autorităților locale din mediul rural. Se introduc anumite condiții de protecție a mediului, precum și măsuri de îmbunătățire a condițiilor de lucru în ferme, pe care fermierii vor trebui să le respecte.
Cum vor influența aceste modificări fermierii români? Dar prețurile produselor agro-alimentare din magazine? Adresați-i întrebări lui Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei de agricultură din Parlamentul European. Folosiți formularul de comentarii de la finalul articolului, precum și postarea de pe Facebook.
- Vă rugăm să adresați întrebările pe tema întâlnirii online de miercuri, 8 decembrie, orele 12.30-13.30, pe Facebook-HotNews – fondurile UE pentru agricultură.
- Vă rugăm să utilizați un limbaj decent. De asemenea, puteți vota în chestionarul de mai jos: