​​VIDEO Bolsonaro, vizită la Moscova, în toiul crizei ucrainene: Putin salută relaţiile cu Brazilia, Bolsonaro se declară „solidar” cu Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin şi-a exprimat miercuri satisfacţia faţă de discuţiile „constructive” avute cu omologul său brazilian Jair Bolsonaro, în prima vizită oficială a acestuia la Moscova, vizită ce are loc în toiul unei crize ruso-occidentale în centrul căreia se află Ucraina.

Jair Bolsonaro și Vladimir PutinFoto: Mikhail Klimentyev / AFP / Profimedia

„Brazilia este principalul nostru partener în America Latină”, a declarat Putin după această întâlnire, elogiind „discuţii constructive” ce urmează să contribuie la „consolidarea şi mai mult a relaţiilor ruso-braziliene”, relatează News.ro citând AFP.

Jair Bolsonaro s-a declarat la rândul său „solidar” cu Rusia şi a apreciat că vizita sa este „un semnal pentru întreaga lume” că relaţiile ţării sale cu Moscova „au perspective bune”, potrivit Kremlinului.

Într-o „Declaraţie Comună” adoptată la finalul întâlnirii, cei doi lideri îşi subliniază „voinţa de consolidare a parteneriatului strategic şi aprofundare a dialogului politic”.

Ei pun totodată accentul pe un „important potenţial de cooperare” în domeniul energetic – mai ales în sectorul nuclear.

Jair Bolsonaro l-a invitat pe Vladimir Putin în Brazilia, iar „invitaţia a fost acceptată cu recunoştinţă”, se arată în această declaraţie.

Spre deosebire de alţi lideri pe care Putin i-a primit recent la Kremlin – aşezaţi în timpul reuniunilor la celălalt capăt al unei mese lungi de şase metri -, Jair Bolsonaro a fost despărţit de preşedintele rus doar de o măsuţă joasă, un semn, potrivit presei ruse, că şeful statului brazilian a efectuat un test Covid-19 în Rusia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *