​​VIDEO Libanul a reluat duminică furnizarea de energie electrică, anunţând un credit de 100 de milioane de dolari pentru a importa carburanţi – International

Libanul a reluat duminică furnizarea de energie electrică, după pana produsă cu o zi în urmă, când cele mai mari două centrale energetice din ţară au oprit activitatea din lipsă de carburanţi, a transmis Ministerul Energiei de la Beirut, care a mai anunţat că banca centrală a aprobat un credit de 100 de milioane de dolari pentru a importa carburanţi.

Pana de curent a provocat noi dificultăţi libanezilor, care se confruntă cu pierderea locurilor de muncă, creşterea preţurilor şi foamea provocată de înrăutăţirea situaţiei financiare a ţării, relatează News.ro citând Reuters.

Pana de electricitate de sâmbătă a afectat întreaga ţară.

Armata libaneză a fost de acord, sâmbătă, să furnizeze 6.000 de kilolitri (1 kl=1.000 litri) de păcură, cantitate distribuită în mod egal celor două centrale, potrivit companiei naţionale de electricitate.

Libanul este paralizat de o criză economică agravată de lipsa carburanţilor. Moneda libaneză a scăzut cu 90% începând din 2019.

Mulţi libanezi folosesc generatoare private care funcţionează cu motorină, care şi ea este în cantităţi reduse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *