​Accesul la internet, suspendat aproape în totalitate în Iran, în contextul intensificării protestelor – International

Autoritățile de la Teheran au suspendat aproape în totalitate accesul la internet în Iran, în contextul intensificării protestelor privind creșterea prețurilor la carburanți, a transmis organizația non-guvernamentală de cibersecuritate Netblocks, potrivit postului Al Arabiya, citează Mediafax.

„Iranul se confruntă cu o întrerupere aproape totală a internetului național începând de sâmbătă, de la ora 18:45 UTC (ora României, 20:45). Datele în timp real din rețea arată scăderea conectivității la doar 7% din nivelul obișnuit, după 12 ore de deconectări progresive de la rețea, pe fondul continuării protestelor în toată țara”, a comunicat Netblocks.

Autoritățile iraniene au început încă de vineri seară să suspende accesul la internet în mai multe orașe, inclusiv la Teheran, după izbucinrea mai multor manifestații, la o zi după ce Guvernul de la Teheran a anunțat majorat prețul la carburanți cu cel puțin 50%. Potrivit unor surse, citate de Al Arabiya, cel puțin 12 persoane și-au pierdut viața în urma protestelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *