​Alegeri în R. Moldova. Exit poll-urile îi trimit pe Igor Dodon și Maia Sandu în turul doi – Esential

​Igor Dodon și Maia Sandu își vor disputa președinția Republicii Moldova în turul al doilea, potrivit rezultatelor exit-poll prezentate în ziua turului întâi al alegerilor prezidențiale.

Potrivit datelor prezentate de WatchDog.md și Institutul de Politici Publice Igor Dodon, a obținut 40,09%. Pe al doilea loc s-a situat candidata PAS, Maia Sandu-34,6%, fiind urmată de candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi cu 11,5%. Marja de eroare a exit-poll-ului telefonic este de +/- 2,5%, iar rata de refuz este de 37%.

Clasamentul este același și în cazul sondajului realizat de Intellect Group și asociația SPERO. Astfel, Igor Dodon are 40,3%, Maia Sandu – 30,4%, iar Renato Usatîi – 12,4%.

La ora 21:00, prezenţa la vot a fost de 42,73%, exercitându-şi dreptul 1.213.884 de alegători, informează Unimedia.

Potrivit Constituţiei, câştigător este desemnat candidatul care întruneşte voturile a 50% + 1 dintre alegătorii prezenţi la urne. Dacă în primul tur niciun candidat nu va obţine majoritatea simplă, va fi organizat un al doilea tur de scrutin, pe 15 noiembrie. Mandatul preşedintelui Republicii Moldova este de patru ani.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *