​Călătorii care folosesc transportul în comun din București pot vedea în Google Maps, în timp real, unde se află autobuzul sau tramvaiul

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun din Capitală pot vedea de miercuri în aplicația Google Maps unde se află exact pe traseu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul cu care urmează să se deplaseze, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook.

Tramvai în BucureștiFoto: AGERPRES

„Aplicația calculează cea mai bună rută pe care o pot alege călătorii până la destinația finală (n.r. asta făcea și înainte), incluzând în variante metroul și/sau trenul. Intermodalitatea este atât un element de noutate, cât și un mare avantaj pentru pasageri, care își pot alege sau schimba traseul în funcție de timpii de așteptare. Aplicația este disponibila pe majoritatea telefoanelor mobile, fiind foarte ușor accesibilă de către utilizatori”, a explicat Nicușor Dan.

Primarul a explicat și cum funcționează sistemul. „Datele de localizare de pe GPS-ul mijloacelor de transport în comun ale operatorilor din regiunea Bucuresti – Ilfov sunt transmise în timp real către Google, iar orice utilizator al aplicației Maps le poate accesa. Astfel, ne aliniem marilor Capitale europene în privința informării călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun. Cu aceeași aplicație, călătorii se pot ghida în oricare din marile orașe din Europa”, a explicat Nicușor Dan.

Acesta spune că următorul pas este montarea unor panouri de informatre în stațiile STB care să afișeze în cât timp ajung mijloacele de transport în comun în staie.

spot_imgspot_img