Coronavirus în lume: Peste 25 de milioane de cazuri la nivel mondial / SUA au în vedere o procedură accelerată pentru autorizarea unui vaccin – Coronavirus

Statele Unite au înregistrat circa şase milioane de cazuri de contaminare cu coronavirusul, potrivit datelor prezentate duminică la orele 20.30 (luni, 00.30 GMT) de universitatea americană Johns Hopkins. Numărul total de cazuri înregistrate era de 5.993.668, a raportat această universitate cu sediul în oraşul Baltimore (Maryland), în nord-estul Statelor Unite.
Potrivit bilanţului, numărul deceselor legate de coronavirus în SUA a fost de 183.034, iar 2.153.939 de persoane sunt considerate ca vindecate de COVID-19.
Franţa a înregistrat duminică 5.413 de cazuri de contaminare cu noul tip de coronavirus, o uşoară scădere comparativ cu cele 5.453 de cazuri înregistrate sâmbătă.
SUA au în vedere o procedură accelerată pentru autorizarea unui vaccin
Şeful Agenţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA), Stephen Hahn, a anunţat într-un interviu publicat duminică de cotidianul Financial Times că este posibil ca un viitor vaccin împotriva coronavirusului să fie autorizat potrivit unei proceduri de urgenţă înainte de încheierea testelor clinice menite să confirme siguranţa şi eficienţa acestuia, notează AFP.
Toate cererile de autorizare vor trebui depuse de dezvoltatorii vaccinului, a spus Stephen Hahn. “Dacă o fac înainte de sfârşitul fazei a treia, este posibil să considerăm acest lucru adecvat. Putem considera că este necorespunzător, vom face o evaluare”, a adăugat el. Stephen Hahn a dezminţit că ar fi supus unor presiuni din partea preşedintelui Donald Trump pentru a autoriza un vaccin înainte de alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.
“Va fi o decizie bazată pe ştiinţă, medicină, pe date. Nu va fi o decizie politică”, a declarat el. Trei producători occidentali de vaccinuri sunt destul de avansaţi şi în faza a treia a testelor clinice, teste care vor include în final zeci de mii de participanţi: AstraZeneca (partener al Universităţii Oxford din Marea Britanie), Moderna (partener al Institutelor Naţionale de Sănătate din SUA) şi alianţa Pfizer/BioNTech. Prin însăşi natura acestor teste, este dificil de prezis când vor apărea primele rezultate.