​Coronavirus în lume: SUA au depășit pragul de 7 milioane de cazuri Covid-19 / Avertismentul OMS – Coronavirus

Bilanțul total al cazurilor de coronavirus, la nivel global, este sâmbătă de 32.769.408, din care 993.542 sunt oameni care și-au pierdut viața și 24.178.570 sunt pacienți vindecați potrivit datelor publicate de worldometers.info. SUA au depășit pragul de 7 milioane de cazuri de îmbolnăviri.

Vineri, SUA au depășit pragul de 7 milioane de îmbolnăviri, context în care oficialii din domeniul sănătății și-au întărit avertismentele cu privire la o iarnă dificilă, adăugând că au încredere în oamenii de știință care lucrează la dezvoltarea unui vaccin, deși acesta este un subiect care are și implicații politice.

Vineri după-amiaza, SUA au ajuns la un bilanț de 7,005,746 de cazuri Covid, potrivit Johns Hopkins University. Numărul cazurilor a continuat să crească în 23 de state, în timp ce 11 au înregistrat o scădere. La începutul săptămânii, SUA aveau un bilanț negru de 200.000 de decese.

Bilanțul total al deceselor s-ar putea dubla, ajungând la 2 milioane, înainte ca un vaccin să fie folosit la scară largă cu succes și ar putea fi și mai mare fără acțiuni concertate pentru a limita pandemia, a spus vineri un reprezentant al Organizației Mondiale a Sănătății, relatează Reuters.

”Dacă nu facem tot ce este posibil, toate cifrele despre care vorbiți (2 milioane de decese) nu este doar imaginabil, dar și foarte probabil”, a spus Mike Ryan, șeful programului de urgențe în cadrul OMS. ​

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *