​Dacian Cioloș (REPER): Sunt dispus să candidez și la europarlamentare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul premier Dacian Coloș, europarlamentar REPER, a spus, marți, că este dispus să candideze și la alegerile europarlamentare din iunie 2024, deși obictul său rămâne candidatura la alegerile prezidențiale.

Dacian CiolosFoto: Parlamentul European

„Există o procedură în partid în uma căreia se va decide lucrul acesta, eu doar am spus că da, sunt dispus, în condițiile date, să candidez și la europarlamentare, obiectivul meu rămâne candidatura la prezidențiale, dar în condițiile în care vedem o grămadă de comasări de alegeri pe obiective politice, acum fac și eu o comasare de campanie – campania pentru europarlamentare cu campania pentru prezidențiale. Pentru că, din punctul meu de vedere, spre deosebire de partidele-cartel, subiectele de la europarlamentare se suprapun foarte multe dintre ele cu subiectele care ar trebui să fie și în campania pentru prezidențiale”, a spus Cioloș, într-o conferință, la Parlamentul European, la Strasbourg.

Anterior, surse citate de News.ro au arătat că Dacian Cioloş ar putea deschide lista REPER la alegerile europarlamentare din iunie, fapt care ar fi creat tensiuni între actualii co-preşedinţi ai partidului, Ramona Strugariu şi Dragoş Pîslaru, miza fiind locul secund pe lista pentru Bruxelles.

„Eu nu știu de astfel de tensiuni” – a comentat Cioloș.

„E o procedură internă în partid care e acum în derulare și probabil că din puctul acesta de vedere au ajuns la urechile dvs. că ar fi tensiuni. Eu țin minte când eram și la USR PLUS și în exterior se vorbea de tensiuni și de certuri, dar astea sunt discuțiile inerente, poltice în orice partid, în afară de partidele unde șefii decid cine va fi pe listă și care va fi ordinea”, a mai spus europarlamentarul REPER.

Foto:

Philippe BUISSIN/Parlamentul European

spot_imgspot_img