​De ce vrea Olanda să închidă cel mai mare zăcământ de gaze naturale din Europa

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Olanda intenționeazî să închidă anul acesta cel mai mare zăcământ de gaze naturale din Europa, din cauza problemelor de siguranţă, a informat duminică publicaţia britanică Financial Times, citând oficiali guvernamentali, transmite Bloomberg.

Extracție de gaze naturale din zăcământul Groningen, cel mai mare din EuropaFoto: – / akg-images / Profimedia

Guvernul vrea să închidă până la 1 octombrie zăcământul Groningen, care timp de mai multe decenii a fost cel mai mare din Europa, dar la care producţia a fost redusă în anii 2010 din cauza cutremurelor, potrivit Agerpres.

Dar autorităţile vor monitoriza situaţia, pentru a vedea dacă după această iarnă va exista un deficit de aprovizionare cu gaze pe continent, şi, dacă va fi nevoie, zăcământul ar putea rămâne operaţional până în octombrie 2024, a declarat pentru Financial Times Hans Vijlbrief, secretar de stat în Ministerul Minelor.

Zăcământul Groningen, aflat aproape de graniţa cu Germania, produce doar o fracţiune din capacitatea sa.

Totuşi, producţia continuă deoarece Guvernul este sub presiune pentru a majora cantitatea de gaze extrasă, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a provocat un deficit de aprovizionare în Europa, a explicat Vijlbrief.

O anchetă a Parlamentului urmează să publice un raport luna viitoare care va confirma faptul că fostul Executiv a ascuns faptul că extragerea gazelor a provocat cutremure.

spot_imgspot_img