​Dezbatere HotNews.ro LIVE, joi, 18 noiembrie, de la ora 15. Cum răspunde UE la criza migranților de la granița cu Belarus – Romania in Europa

Europarlamentarul român Dragoș Tudorache și analistul de politică externă Armand Goșu vor participa joi, 18 noiembrie, de la ora 15, la o dezbatere HotNews.ro LIVE pe tema migranților de la granița Poloniei cu Belarus, în care vom aborda cele trei dimensiuni principale ale crizei: problema geopolitică, criza umanitară și problema migrației ilegale din UE.

Mii de migranți proveniți în special din Orientul Mijlociu au fost aduși de regimul lui Alexandr Lukașenko la granița cu Uniunea Europeană pentru a forța intrarea acestora în spațiul comunitar.

În timp ce mulți analiști acuză un război hibrid purtat de dictatorul din Belarus cu UE, ca să se răzbune pentru sancțiunile primite după deturnarea avionului Ryanair și răpirea jurnalistului Roman Protasevici, migranții suferă de frig și foame, fiind împinși într-o parte sau alta de forțele de ordine din Polonia și Belarus.

O criză umanitară de proporții are loc în aceste zile la granița UE care necesită o rezolvare cât mai rapidă.

„Cum răspunde UE acestei crize?” este tema dezbaterii HotNews.ro LIVE ce va avea loc joi, 18 noiembrie, ora 15, în care-i vom avea ca invitați pe europarlamentarul Dragoș Tudorache, fost ministru de interne al României și fost funcționar pe probleme de migrația la Comisia Europeană, și analistul de politică externă Armand Goșu.

Moderator va fi jurnalistul Gabriel Bejan.

Temele dezbaterii vor fi:

-Cele trei dimensiuni ale crizei migranților de la granița UE: dimensiunea geopolitică, criza umanitară și problema migrației ilegale în UE

– Ce urmărește dictatorul din Belarus, ce rol joacă Putin și cum ar trebui să răspundă UE?

– Ce măsuri pregătește UE împotriva Belarus și a regimului Alexandr Lukașenko?

– Ce măsuri ia UE astfel încât acești migranți să nu mai fie folosiți în scopuri politice?

– Ce face UE pentru a rezolva criza umanitară de la granițele sale?

– Ce spune legislația europeană în ceea ce privește migrația și refugiații?

Dezbaterea va fi transmisă live pe conturile de Facebook și YouTube ale HotNews.ro, începând cu ora 15.

Cititorii pot pune întrebări în secțiunea de comentarii a acestui articol sau pe pagina de Facebook a HotNews.ro. Comentariile vor fi moderate și nu vor fi aprobate decât cele care respectă temele dezbaterii.

Acest articol face parte din proiectul România în Europa, o inițiativă HotNews.ro, susținută de Fundația Konrad Adenauer. Opiniile prezentate în materialele proiectului nu reprezintă în mod necesar poziția partenerului nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *