​Donald Trump şi fosta sa firmă de contabilitate Mazars vor preda înregistrări contabile unui comitet al Camerei Reprezentanţilor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Fostul preşedinte Donald Trump şi fosta sa firmă de contabilitate Mazars au convenit să predea unele documente financiare Comisiei de Supraveghere şi Reformă a Camerei Reprezentanţilor, într-un acord care va pune capăt unui proces pentru refuzul lor anterior de a face acest lucru, au declarat grupul respectiv şi avocaţii lui Trump, transmite CNBC.

Donald TrumpFoto: Cheriss May/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dar detaliile despre câte dintre acele înregistrări vor fi predate sde firma de contabilitate Mazars SUA nu au fost incluse într-o declaraţie a comitetului care a anunţat acordul joi.

Acordul nu acoperă un proces separat, care implică Comitetul pentru căi şi mijloace ale Camerei, care solicită declaraţiile fiscale federale ale lui Trump din 2015 până în 2020.

Luna trecută, o curte federală de apel a declarat că Comitetul pentru căi şi mijloace ar putea obţine aceste declaraţii.

Acordul cu Comitetul de Supraveghere a venit la aproape două luni după ce un alt grup de judecători, de la aceeaşi curte de apel din Washington, D.C., a menţinut o hotărâre anterioară conform căreia Comitetul de Supraveghere avea autoritatea de a cita unele dintre evidenţele financiare ale lui Trump de la Mazars, în vederea realizării scopurilor legislative.

Cu toate acestea, curtea de apel a mai spus comitetului să reducă sfera datelor pe care doreşte să le vadă.

Într-un comunicat, preşedintele comitetului, reprezentanta Carolyn Maloney, D-N.Y., a declarat: ”După ce s-a confruntat cu ani de tactici de întârziere, Comitetul a ajuns acum la un acord cu fostul preşedinte şi firma sa de contabilitate, Mazars USA, pentru a obţine documente critice. Aceste documente vor oferi informaţii pentru eforturile Comitetului de a ajunge la baza comportamentului flagrant al fostului preşedinte Trump şi de a se asigura că viitorii preşedinţi nu abuzează de poziţia lor de putere pentru câştig personal”, a spus Maloney.

Comitetul a spus că, potrivit acordului, ”Mazars USA a fost de acord să respecte ordinul instanţei şi să prezinte documente Comitetului, cât mai repede posibil”.

Un avocat al lui Trump nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.

Comitetul a cerut documentele în 2019, ca parte a investigaţiei sale privind conflictele de interese ale lui Trump, care implică afacerile sale în timp ce era preşedinte şi legăturile sale financiare străine.

Comitetului a emis citaţia către Mazars, pentru datele financiare ale lui Trump, după ce fostul său avocat personal, Michael Cohen, a mărturisit Comitetului de Supraveghere că situaţiile financiare ale lui Trump au reprezentat în mod fals poziţia sa financiară.

Trump a intentat apoi un proces pentru a împiedica pe Mazars să predea documentele. Cazul a ajuns în faţa Curţii Supreme, care în 2020 a trimis procesul înapoi la instanţele federale inferioare, cerându-le să aplice un nou standard pentru evaluarea justificarea citaţiilor Congresului pentru informaţiile personale ale unui preşedinte

spot_imgspot_img