​Faze tari: O descoperire senzaţională: 12.000 de conturi bancare ale unor nazişti argentinieni, descoperite la Credit Suisse; Uniunea Europeană ar putea cere Regatului Unit să înapoieze Greciei artefactele luate în secolul XIX – Faze Tari

O descoperire senzaţională: 12.000 de conturi bancare ale unor nazişti argentinieni, descoperite la Credit Suisse. Reţele puternice şi extrem de bine finanţate care au permis fuga unora dintre capii regimului nazist şi a multora dintre fondurile imense obţinute prin jefuirea populaţiei din ţările ocupate. Centrul Simon Wiesenthal a dat publicităţii o listă cuprinzând numele a 12.000 de nazişti care s-au instalat în Argentina începând cu anii ’30, estimând că mare parte dintre aceştia au alimentat unul sau mai multe conturi bancare la Schweizerische Kreditastald, devenită Credit Suisse, cu sediul la Zurich, notează Adevărul.

Un ziar australian a printat pagini în plus pentru a fi folosite în locul hârtiei igienice. Producătorii australieni de hârtie igienică au fost nevoiţi să se recunoască neputincioşi în faţa cererii generate de spaima publicului în faţa izbucnirii epidemiei cu noul coronavirus. Publicația NT News a încercat să le ofere australienilor o soluție practică – și neconvențională – pentru deficitul de hârtie igienică din supermarketuri, potrivit CNN. Ziarul a adăugat la final opt pagini goale pentru ca acestea să fie tăiate și utilizate în locul hârtiei igienice, scrie Digi24.

De teama coronavirusului, românii încep să evite magazinele și comandă produsele online. După nebunia din unele magazine, declanșată săptămâna trecută ca urmare a răspândirii coronavirusului și la noi în țară, românii s-au reorientat. Comandă acum online, ca să evite aglomerația, de teamă îmbolnăvirii, ori că să fie siguri că vor găsi ce-și doresc. Astfel, numărul comenzilor de produse de primă necesitate a explodat în ultima săptămână, ceea ce a dus și la apariția întârzierilor la livrare. Iar interesul pentru cumpărături online a crescut nu doar pentru produsele alimentare, anunță Știrile ProTV.

Brexit: Uniunea Europeană ar putea cere Regatului Unit să înapoieze Greciei artefactele luate în secolul XIX. Una dintre multele chestiuni de ordin legal şi organizatorice pe care liderii politici ar fi trebuit să le clarifice până acum este cea legată de un acord comercial. În negocierile care vor avea loc pe această temă reprezentanţii comunităţii europene vor solicita returnarea sculpturilor de marmură care au făcut parte din Partheon, obţinute „în mod brutal” de către Thomas Bruce, conte de Elgin, diplomat al Imperiului Britanic în sec. XIX, scrie Descoperă.ro.

Primele imagini cu noul Batmobile: cum arată vehiculul din următorul film Batman. The Batman este noul film din serie și-l are în rolul principal pe Robert Pattinson. Producția este încă la început, totuși, regizorul filmului a publicat recent pe Twitter trei fotografii cu noul Batmobile-ul. Există câteva elemente împrumutate de la versiunea clasică a vehiculului pe care l-a condus Adam West în seria originală. De asemenea, este foarte diferit de conceptul din versiunile filmului regizate de Zack Snyder sau Christopher Nolan, relatează Playtech.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *