​Fostă șefă a Casei de Pensii, membră a partidului lui Dan Voiculescu, numită secretar de stat în Ministerul Familiei condus de Gabriela Firea / Cine este Doina Pârcălabu – Esential

Domnica-Doina Pârcălabu, fost președinte al Casei Nationale de Pensii și membru al PPUSL, partidul fondat de Dan Voiculescu, a fost numită secretar de stat în noul minister al Familiei condus de Gabriela Firea.

Domnica-Doina Pârcălabu a fost numită secretar de stat la Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse printr-o decizie a premierului Nicolae Ciucă, publicată joi seară în Monitorul Oficial.

Domnica-Doina Pârcălabu a fost președinte al Casei Naționale de Pensii în perioada ianuarie 2009 – mai 2012, fiind numită în funcție de Emil Boc și revocată de Victor Ponta.

Doina Pârcălabu este membru al Partidului Puterii Umaniste (Social-Liberal). Ea s-a înscris în partidul fondat de Dan Voiculescu în iunie 2020, preluând conducerea Departamentului pentru Muncă și Protecție Socială, conform unui anunț postat atunci pe site-ul partidului.

​”De profesie economist, Doina Pârcălabu este lector universitar doctor și susține inclusiv cursuri în domeniul protecției sociale, buget și trezorerie publică. A fost președinte cu rang de secretar de stat al Casei Naționale de Pensii Publice și director general in Parlamentul României – Camera Deputaților”, este descrierea făcută pe site-ul PPUSL.

Noul minister al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse (MFTES) – condus de fostul primar al Capitalei Gabriela Firea – va prelua părţi de patrimoniu, activităţi, personal şi posturi de la ministerele muncii și tineretului şi sportului, conform unor hotărâri adoptate miercuri de către guvern.

Conform unui comunicat al Executivului, ministerul condus de Gabriela Firea va avea ca principală atribuţie “realizarea politicilor naţionale, corelate cu cele europene şi internaţionale, în domeniul familiei, tineretului, protecţiei drepturilor copilului şi adopţiei, violenţei în familie şi egalităţii de şanse”.

În subordinea MFTES vor funcţiona:

  • Direcţiile judeţene de tineret, respectiv Direcţia pentru Tineret a municipiului Bucureşti, în urma reorganizării acestor direcţii.
  • Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi, Autoritatea pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei
  • Casele de cultură ale studenţilor şi Complexul Cultural Sportiv Studenţesc “Tei” Bucureşti se transferă în subordinea Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *