​”HIMARS distruge mai eficient”. Secretul din spaele loviturilor de succes ale ucrainenilor din ultima perioadă

0
1

Armata ucraineană are acces rapid la imagini satelitare extrem de precise în războiul cu Rusia graţie unei campanii de strângere de fonduri, informează dpa.

Potrivit unui contract cu furnizorul finlandez ICEYE, guvernul ucrainean are permisiunea de a folosi un satelit radar non-stop care oferă imagini inclusiv pe timp de noapte sau când sunt nori. Banii provin dintr-o campanie de strângere de fonduri lansată de prezentatorul ucrainean de televiziune Serhii Prîtula.

Conform informaţiilor apărute în presă, s-au strâns aproximativ 600 de milioane de grivne (16,2 milioane de dolari), care erau de fapt destinate cumpărării de drone de luptă turceşti Bayraktar. Atunci când producătorul a donat dronele, cu fondurile strânse a fost achiziţionat accesul la utilizarea satelitului.

Combinarea imaginilor de recunoaştere cu armele moderne va deschide noi posibilităţi forţelor armate împotriva invadatorilor Rusiei, a scris vineri pe Facebook ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Resnikov.

”Să presupunem că în curând orice HIMARS, M270 sau MARS II, precum şi orice armă sau arme autopropulsate cu proiectile de înaltă precizie vor putea distruge inamicul mai eficient”, a spus el.

Sistemele de arme menţionate sunt lansatoare de rachete multiple cu rază lungă. În ultimele săptămâni, Ucraina le-a folosit deja pentru a lovi depozitele de muniţii ruseşti mult în spatele liniei frontului. (Sursă Agerpres)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here