​Împușcături în SUA: O persoană a fost ucisă, după ce suporterii lui Trump s-au ciocnit de protestatarii Black Lives Matter VIDEO – Esential

​O persoană a fost împușcată mortal în Portland, după ce suporterii președintelui Donald Trump care mărșăluiau în oraș s-au ciocnit cu protestatarii Black Lives Matter, relatează BBC News.

Imaginile de la fața locului arată cum medicii încearcă să salveze viața unui bărbat alb, însă poliția a refuzat să dea orice detalii legate de identitatea victimei sau să spună dacă împușcăturile au legătură directă cu ciocnirea dintre demonstranții din zonă.

În ultimele săptămâni, străzile din Portland au fost scena unor proteste frecvente, orașul devenind practic centrul unor manifestații împotriva brutalității poliției și a rasismului, după uciderea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai.

De altfel, forțele federale au fost trimise de președintele Donald Trump în iulie pentru a preveni noi violențe.

Sâmbătă seara, într-o declarație de presă, poliția din Portland preciza că agenții săi au auzit focuri de armă venind dinspre Bulevardul Southeast 3rd și Strada Southwest Alder Street. Ofițerii au intervenit și au localizat victima care era împușcată în piept. Medicii au sosit la fața locului, însă victima a fost declarată decedată.

Bărbatul purta o pălărie care ar fi specifică grupului de extremă dreapta Patriot Prayer, potrivit New York Times. O altă imagine arată cum poliția încearcă să potolească o altă persoană care ar fi fost împreună cu victima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *