​Kim Jong Un a lansat o rachetă balistică înspre Marea Japoniei în timpul exerciţiile militare „frenetice” Coreea de Sud-SUA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Coreea de Nord a lansat duminică o rachetă balistică, potrivit agenţiei de presă Yonhap, cea mai recentă lansare în contextul în care Coreea de Sud şi Statele Unite efectuează cele mai ample exerciţii militare comune din ultimii cinci ani, transmit AFP și Agerpres.

Un nou test cu rachetă balistică făcut de Coreea de NordFoto: ANTHONY WALLACE / AFP / Profimedia

„Coreea de Nord trage o rachetă balistică spre Marea de Est”, a anunţat Statul-Major Interarme sud-coreean, cu referire la numele coreean al Mării Japoniei.

Seulul desfăşoară de luni manevre militare cu Washingtonul menite să consolideze cooperarea dintre cei doi aliaţi în faţa ameninţării nucleare reprezentate de regimul nord-coreean de la Phenian. Manevrele denumite „Scutul Libertăţii” vor dura zece zile.

Aceste exerciţii au stârnit mânia regimului nord-coreean, care le vede ca pe nişte repetiţii pentru o invazie a teritoriului său şi promite în mod regulat un răspuns „zdrobitor”.

Lansarea de duminică are loc după ce Phenianul a lansat joi cea mai puternică rachetă a sa, racheta balistică intercontinentală Hwasong-17 (ICBM), înaintea vizitei în Japonia a preşedintelui sud-coreean Yoon Suk Yeol.

A fost al doilea test ICBM efectuat de Phenian anul acesta. Presa de stat nord-coreeană l-a prezentat drept un răspuns la exerciţiile militare „frenetice” ale Coreei de Sud şi Statelor Unite.

Coreea de Sud şi Japonia au reluat dialogul la cel mai înalt nivel şi au decis să prezinte un front unit împotriva agresivităţii Coreei de Nord.

În 2022, Coreea de Nord şi-a declarat statutul de putere nucleară „ireversibilă”, liderul Kim Jong Un cerând o creştere „exponenţială” a arsenalul militar, inclusiv a armelor nucleare tactice.

Coreea de Nord susține că aproximativ 800.000 dintre cetățenii săi s-au oferit voluntar să se alăture sau să se reînroleze în armata națiunională pentru a lupta împotriva Statelor Unite, a informat sâmbătă ziarul de stat Rodong Sinmun, scrie Reuters.

spot_imgspot_img