​LISTA Localitățile în care marți vor merge toți elevii la școală. Doar 790 mai sunt în scenariul al doilea, cu rata de infectare peste 1 la mie – Educatie

​Ministerul Educației a publicat lista cu rata de infectare cu Covid-19 din fiecare localitate din România, în baza căreia se stabilesc scenariile potrivit cărora elevii vor merge marți la școală. Potrivit acesteia, mai sunt 790 de localități în scenariul al doilea, cu rata de peste 1 la mie, unde elevii din clasa a a V-a, VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a și a XI-a fac școala online.

Amintim că luni, 10 mai, s-au întors în bănci, după vacanță, toți elevii claselor terminale – a VIII-a, a XII-a și a XIII-a.

Numărul localităților cu incidența de peste 1 a scăzut de la 939 vineri la 790 luni.

Cele două scenarii:

Scenariul 1

  • Participarea zilnică a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori.

Scenariul 2

  • a) Participarea zilnică, cu prezență fizică în unitățile de învățământ a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, precum și a elevilor din învățământul special, indiferent de clasă, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.
  • b) Participarea zilnică, în sistem on line a elevilor din celelalte clase/ ani de studiu.
  • Se aplică în localitățile unde incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 1/1000, dacă la nivelul localității nu este declarată starea de carantină.
Ministrul educației a declarat vineri că nu se poate lua o decizie sau formula o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor până nu este stabilită rata de infectare cu noul coronavirus după Paşte, transmite Agerpres.

“Nu putem să luăm o decizie, nu putem să formulăm o propunere de redeschidere a tuturor şcolilor din România până când nu vom vedea care este rata de infectare mai ales după Sărbătorile Pascale. Acest lucru va fi analizat probabil în următoarele săptămâni, după ce vom fi depăşit această perioadă de incubare, pentru că totul se raportează la starea sanitară”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *