​LISTĂ Rata de infectare din fiecare localitate din țară. Aproape 240 localități mai au incidență de peste 3 la mie, acolo unde funcționarea școlilor depinde de rata de vaccinare a profesorilor – Educatie

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Ministerul Educației a transmis vineri rata de infectare cu Covid din fiecare localitate din țară. Potrivit acesteia, sunt aproape 240 localități – sub 8% din total – cu incidența cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori, unde școlile și grădinițele se deschid în funcție de rata de vaccinare a angajaților din fiecare unitate de învățământ.


Astfel, în cele 239 de localități elevii și preșcolarii vor merge luni la ore cu prezență fizică doar dacă procentul angajaților vaccinați este de cel puțin 60%. În celelalte școli și grădinițe din localitățile cu incidență de peste 3, orele se vor face online.

Pe de altă parte, școlile și grădinițele pot trece în sistem față în față prin decizie proprie încă din ziua imediat următoare scăderii ratei de incidență sub 3 la mie, nu este nevoie să aștepte ziua de vineri ca zi de referință pentru săptămâna următoare, a precizat săptămâna trecută ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Ce prevede ordinul actual – când funcționează școlile online și când se deschid fizic

Potrivit modificărilor aduse ordinului comun Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, de luni, 22 noiembrie, orele se desfășoară cu prezență fizică acolo unde rata de infectare este de sub 3 la mie, chiar dacă rata de vaccinare a personalului nu atinge pragul de 60%:

După articolul 3^1 se introduce un nou articol, articolul 3^2, cu următorul cuprins:

Art. 3^2

  • Prin excepție de la dispozițiile art. 3^1, începând cu data de 22 noiembrie 2021, în localitățile în care rata de incidență este sub 3/1000, activitățile didactice se pot desfășura cu prezența fizică în unitățile de învățământ preuniversitar, cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitară, independent de procentul de vaccinare a personalului din unitatea de învățământ.
  • (2) În situația prevăzută la alin (1), consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ preuniversitar emit decizia privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, publicată pe site-ul Ministerului Educației, cu informarea inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB.

Aceste modificări nu mai prevăd că se ia în considerare rata de infectare din ziua de vineri pentru săptămâna următoare, așa cum a fost până acum cu toate prevederile de acest gen.

Criteriile după care s-au deschis școlile din 8 noiembrie, după vacanța forțată, rămân în vigoare.

Ce prevede ordinul legat de rata de vaccinare:

  • a) desfășurarea cursurilor zilnice, cu prezență fizică, la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat;
  • b) desfășurarea cursurilor în regim online la nivelul tuturor unităților de învățământ preuniversitar în cadrul cărora un procent mai mic de 60% din personal este vaccinat;
  • c) desfășurarea cursurilor cu participarea fizică la nivelul tuturor unitățile de învățământ special indiferent de procentul de vaccinare al personalului.

În continuare, școlile au posibilitatea să facă cerere la inspectorat pentru a învăța online dacă așa se dorește.

De asemenea, sunt în continuare în vigoare criteriile pentru trecerea în online:
clasa sau grupa se închide 14 zile la apariția unui caz de Covid

spot_imgspot_img