​LIVEVIDEO New York comemorează 20 de ani de la atentatele teroriste din 11 septembrie / Președintele Biden a ajuns la „Ground Zero” – International

America se reculege sâmbătă, când se împlinesc 20 de ani de atentatele teroriste din 11 septembrie 2001, cel mai sângeros atac străin comis vreodată pe teritoriul SUA. La New York are loc un ceremonial de comemorare a celor 3.000 de victime ale atentatelor, la care participă și cuplul prezidenţial Biden.

Ceremoniile de la New York au loc în aşa-numitul „Ground Zero”, locul unde se înalţau cele două turnuri gemene doborâte în 2001. Pe locul fostelor clădiri World Trade Center a fost creat un memorial, unde sunt gravate numele victimelor atacurilor.

Urmărește LIVEVIDEO ceremoniile de comemorare de la New York

Președintele Joe Biden și prima doamnă Jill Biden au ajuns la „Ground Zero” din New York, locul atentatelor.

La ceremonie sunt de asemenea prezenți foștii președinți americani Barack Obama și Bill Clinton, dar și alți politicieni.

Joe Biden şi soţia sa Jill vor merge sâmbătă în toate cele trei locuri emblematice ale atentatelor de la 11 septembrie 2001: la New York, la sediul Pentagonului şi în statul Pennsylvania, unde s-a prăbuşit un avion deturnat de jihadişti în urmă cu 20 de ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *