​Mall-urile mici, cu o suprafață de până la 15.000 de metri pătrați, s-ar putea redeschide începând cu 15 mai – noi modificări aduse în Parlament la legea privind starea de alertă – Coronavirus

​Mall-urile mici, cu o suprafață de până la 15.000 de metri pătrați, s-ar putea redeschide începând cu 15 mai, când starea de urgență va fi înlocuită cu starea de alertă. Aceasta este una dintre modificările aduse de deputații din Comisia juridică în raportul asupra proiectului de lege elaborat de Guvern.

Noul raport cuprinde mai multe modificări, una dintre acestea referindu-se la magazinele care ar putea fi deschise odată cu trecerea la starea de alertă. Astfel, în această categorie au fost introduse și mall-urile mici, cu o suprafață de până la 15.000 de metri pătrați.

Proiectul de lege elaborat de Guvern privind măsurile care vor fi luate pe durata stării de alertă, din 15 mai, a suferit modificări substanțiale la Senat în urmă cu o zi.

De asemenea, acesta a fost modificat și miercuri în comsiile de specialitate ale Camerei Deputaților. Printre măsurile introduse se numără: Parlamentul este cel care încuvințează starea de alertă pe o perioadă de maxim 30 de zile, amenziile nu pot fi mai mari de 25.000 de lei și se mențin restricțiile privind circulația între localități.

Proiectul intră la vot final în Camera Deputaților care este forul decizional.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *