​Primăria Capitalei amână plata stimulentui financiar pentru adulții cu handicap invocând lipsa banilor / Vald Voiculescu o acuză pe Firea: Lasă oamenii fără bani ca să creadă că noi am făcut asta – Administratie Locala

Primăria Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București, a anunțat pe pagina de Facebook că amână plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap din lipsă de bani. Reprezentanții instituției spun că plata este ”amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare”. Vlad Voiculescu, viceprimarul propus din partea USR-PLUS, în administrația Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că lovește în adulții cu handicap ca o răzbunare politică. Nicușor Dan, primarul ales al Bucureștiului, a scris pe pagina de Facebook că va rezolva problema imediat ce ajunge în primărie.

”În atenția beneficiarilor stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap! În această lună, plata stimulentului financiar, în valoare totală de 28.000.000 lei, va fi amânată până la o dată ulterioară pe care o vom comunica de îndată ce vom dispune de fondurile necesare. Plata stimulentului pentru copiii cu handicap va fi realizată vineri”, a anunțat Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București pe pagina de Facebook.

Nicușor Dan a reacționat imediat după anunțul făcut de DGASMB și a anunțat că imediat ce își va prelua mandatul va vira banii.

”Gabriela Firea a oprit plata stimulentului financiar pentru adulții cu dizabilități din București. Adică a făcut exact ceea ce ne acuza pe noi, în mod mincinos, în timpul campaniei electorale! Cinism și bătaie de joc până în ultima zi de mandat – de asta au parte bucureștenii de la primarul general încă în funcție. Imediat ce voi prelua oficial funcția de primar general, mă voi ocupa de rezolvarea acestei probleme, iar beneficiarii stimulentului financiar își vor primi banii la care au dreptul. Niciun beneficiar de plăți sociale nu va suferi din pricina incompetenței și batjocurii actualei conduceri a primăriei. În schimb, clienții politici ai PSD, oamenii înșurubați abuziv în funcții și beneficiarii de contracte politice vor da socoteală”, a scris Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Vlad Voiculescu, viceprimarul propus din partea USR-PLUS, în administrația Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că lovește în adulții cu handicap ca o răzbunare politică.

”Mă așteptam și totuși speram ca Firea și PSD să nu coboare din nou atât de jos. La fel cum cei mai aprigi dictatori își folosesc cetățenii, chiar pe cei mai vulnerabili, ca scut, administrația Firea a ales să lovească în adulții cu handicap din București pentru o răzbunare politică: vor să facă să pară că noi am fi oprit plățile și să capitalizese pe asta pentru alegerile parlamentare! După ce toată campania a mințit că noi am vrea să tăiem stimulentele pentru cei cu handicap, astăzi aflăm că Gabriela Firea și PSD – încă la butoane – nu au alocat fondurile necesare pentru aceste ajutoare financiare! În prag de iarnă lasă oameni în situații vulnerabile fără bani doar ca bieții oameni să creadă că noi – care nu am preluat încă mandatele – am fi făcut asta. Ca Viceprimar responsabil pentru domeniul social după votul colegilor consilieri, îi asigur pe toți cei înscriși în program că vor primi ajutorul promis după ce ne vom prelua mandatul. Cred că am fost cu toții cât se poate de clari în campanie în legătură cu asta”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina de Facebook.

Acesta spune că până acum, banii au ajuns la oameni de fiecare dată în ultima zi a lunii, cu o singură excepție: luna trecută au venit mai devreme, pe 23 ale lunii, pe 27 erau alegeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *