​Primele convoaie cu tehnică militară SUA intră în România / Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic – Esential

Primele elemente de tehnică militară ale detașamentului SUA care va purta denumirea Task Force (TF) Cougar vor intra în seara zilei de miercuri, 9 februarie, în România pe la punctul de trecere a frontierei Nădlac, judeţul Arad, a anunșat miercuri Ministerul Apărării Naționale. Ora aproximativă de sosire este 22.00, iar autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere.

TF Cougar va fi constituită, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie, care vor acționa cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialități din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc). Restul tehnicii de luptă, precum și militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare, mai precizează autoritățile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *