​Reacția Rusiei la vizita lui Pelosi în Taiwan: O provocare. Moscova sprijină China

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preconizata vizită a președintei Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan este o ”provocare”, a declarat marți purtătoarea de cuvânt a ministerului rus al afacerilor externe Maria Zaharova, citată de Reuters.

Maria ZaharovaFoto: Sputnik / Profimedia Images

Ea a susținut că vizita lui Pelosi în Taiwan este o provocare menită să pună presiune asupra Beijingului.

Într-o conferință de presă, Zaharova a afirmat că Rusia susține Beijingul și principiul Chinei unice. Moscova se opune sub orice formă independenței Taiwanului, a subliniat Zaharova.

Taiwanul se pregătește pentru o posibilă demonstrație de forță din partea Chinei, în așteptarea vizitei președintelui Camerei Reprezentaților din SUA, Nancy Pelosi, care ar urma să ajungă pe insulă marți seară.

Pelosi, în vârstă de 82 de ani, ar fi cel mai înalt oficial ales american care va vizita Taiwan în ultimii 25 de ani. Vizita ei nu este susținută oficial de administrația președintelui Joe Biden care s-a delimitat, în mod repetat, de acest demers, însă a susținut că nu are control asupra deciziilor lui Pelosi.

Beijingul a avertizat marți că Statele Unite vor avea „responsabilitatea” pentru o vizită în Taiwan lui Nancy Pelosi, și că vor trebui „să plătească prețul”.

„Statele Unite vor fi cu siguranță responsabile (pentru consecințe) și vor trebui să plătească prețul pentru atacul lor asupra suveranității și securității Chinei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomatiei chineze, Hua Chunying.

spot_imgspot_img