​Teleșcoala: Profesorii care vor preda la TV sunt de la liceele de top din București/ Monica Anisie: Teleșcoala va rămâne și după ce deschidem școlile – Educatie

​Profesoara de limba română Iulia Pop de la Colegiul Național Sf. Sava București, profesorul de limba română Ciprian Nistor de la Colegiul Național Tudor Vianu din București, Cristian Alexandrescu – profesor de matematică la Colegiul Național Ion Creangă din București și Alexandru Constantinescu- profesor de matematică la Colegiului Naţional „Spiru Haret“ sunt câțiva dintre profesorii, care începând de luni dimineață, de la ora 9.00, pe TVR2, vor preda lecții pentru elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, în vederea susținerii examenelor naționale, în contextul închiderii școlilor. Potrivit informațiilor Hotnews, profesorii de la Teleșcoala sunt toți din București pentru că Ministerul Educației a vrut să evite deplasările.

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat pentru HotNews că emisiunea Teleșcoala va continua și după ce se vor deschide școlile.

”Am discutat să rămână permanent această emisiune. Începem cu 30 de minute, pentru că am zis să începem rapid, dar de săptămâna viitoare o să mărim timpul. Începem săptămana asta rapid, pentru că n-am avut decât 2 zile de filmări, vineri și sâmbătă, și n-avem toate disciplinele în program, pentru că n-am avut timpul necesar pentru filmări, dar de săptămâna viitoare se filmează și pentru celelalte”, a spus Monica Anisie.

Elevii nu sunt obligați să se uite la emisiunile de la TVR2.

”Nu este ogligatorie această activitate, dar este un suport pentru elevi. Avem și copii izolați care nu au posibilitatea cursurilor online”, a spus Monica Anisie.

Luminița Barcari, secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, a spus într-o intervenție pentru Hotnews că profesorii care vor preda la Teleșcoala sunt din București pentru că au vrut să evite deplasările.

”Într-o oră la clasă ai mai multe activități. Dar la televizor ne concentrăm numai penru predare. Profesorii care predau s-au consultat cu inspectorii de la minister, și-au ales temele, s-au gândit cum să predea. Ei vor preda de la momentul în care s-au închis școlile, dar corelând și cu programa de la examenele naționale. Adică să fie predate acele teme care sunt și în programa evalîruilor naționale și pe care nu ar trebui să le piardă”, a detaliat Luminița Barcari.

Câțiva dintre profesorii de la Teleșcoală:

  • Iulia Pop – profesoară de limba română de la Colegiul Național Sf. Sava București,
  • Ciprian Nistor – profesor de limba română de la Colegiul Național Tudor Vianu din București,
  • Cristian Alexandrescu – profesor de matematică la Colegiul Național Ion Creangă din București,
  • Alexandru Constantinescu- profesor de matematică la Colegiului Naţional „Spiru Haret“

Reamintim că luni, 16 martie, de la ora 9.00, elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat pot urmări cursurile de Teleşcoală organizate de TVR 2.

Pentru elevii de clasa a VIII-a, cursurile de Teleşcoală au loc dimineaţa (de la ora 9,00 – Limba şi literatura română, de la 9,30 – Matematică), iar pentru cei de clasa a XII-a – după-amiaza (de la 15,00 – Limba şi literatura română şi de la 15,30 – Matematică), pe canalul TVR 2, potrivit programului TV.

Citiți și:

Teleșcoala pe TVR2: ce ORAR vor avea elevii care vor să învețe de la tv pentru examenele naționale VIDEO

TVR: Teleșcoala pentru elevii care stau acasă începe pe 16 martie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *