​ULTIMĂ ORĂ Incendiu la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț: 8 morți, o altă persoană grav rănită / Tătaru se duce fața locului – Ultima ora

Un incendiu a izbucnit sâmbătă la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Pacienții internați pe secție erau bolnavi Covid-19. Până la ora 20:25, erau confirmați 8 morți și un alt pacient grav rănit.

UPDATE 20.22 Ministrul Nelu Tătaru, intervenție la postul Digi24:

  • Un incendiu într-un salon ATI, salon cu pacienți infectați SARS-CoV-2, intubați. În urma acestui incendiu, avem și opt decese. Medicul de gardă din secția de Terapie Intensivă are arsuri – după ultima evaluare făcută de medicul plastician – 40%, dintre care 15-20% arsuri de gradul IV pe membre.
  • Un salon alăturat evacuat, alți opt pacienți care vor fi transferați către Spitalul din Iași, iar cei doi pacienți cu arsuri, medicul și încă un pacient, vor fi transferați către secțiile de chirurgie plastică și reparatorie din Iași.
  • Cei opt pacienți din salonul alăturat nu au suferit din cauza incendiului, vor fi transferați către spitalul modular din Lețcani de la Iași.
  • Despre cauza incendiului, cei de la ISU Neamț prognozează, ca primă evaluare, un scurtcircuit.


UPDATE 20.17 Ministrul Nelu Tătaru se duce la Piatra Neamț

Ministrul Sănătății, Nelu Tataru, se va deplasa în această seară la Piatra Neamț pentru evaluarea situatiei. Din informatiile pe care le detinem pana în prezent, un pacient cu arsuri (medicul) va fi transferat la Spitalul Judetan din Iași. Alti pacienti cu COVID 19 vor fi transferați la Letcani”, anunță Ministerul Sănătății.

UPDATE 20.00 Potrivit presei locale, care citează un comunicat al conducerii Spitalului, este vorba despre 16 pacienți din două saloane afectați, șapte decedați și un al optulea în stare critică:

„Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment, șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică. În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse. Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale. Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”.

Conform site-ului zch.ro, medicul de gardă, dr. Cătălin Denciu, a încercat să evacueze pacienți și are arsuri de 80% pe suprafața corpului.

UPDATE 19.50 Potrivit ISU Neamț, incendiul s-a soldat cu cel puțin șapte decese, iar alte două persoane sunt în stare foarte gravă.

UPDATE 19.46 Șapte persoane decedate. Se pare că toți erau pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Purtătorul de cuvânt al ISU Neamț, Irina Popa, a declarat pentru Mediafax că până în acest moment, șapte persoane sunt decedate, dintre pacienții surprinși de incendiu în Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț.

„Șapte persoane sunt decedate ca urmare a incendiului produs la secția ATI de la Spitalul Județean Piatra Neamț. Incendiul este lichidat, nu au fost afectate și alte secții. Se pare că erau persoane cu COVID-19”, a spus Popa.

________

Incendiul a izbucnit la Secția ATI Covid a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Primele informații sunt că opt persoane sunt internate, în prezent, la ATI.

„Incendiul este în procedură de evaluare și lichidare. Sunt acolo toate echipele de la ISU Neamț (…) Nu se poate intra acolo sus”, a declarat pentru Mediafax prefectul județului Neamț, George Neamț.

La locul incendiului se deplasează 23 de subofițeri cu mai multe autoutilitare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *