​VIDEO Intemperii severe în Italia și Franța: cel puțin doi morți; alți 22 de oameni sunt dați dispăruți – International

​Cel puțin 22 de persoane date dispărute sâmbătă după intemperiile care au afectat Franța și Italia sunt căutate în zona de frontieră, în trecătoarea Col de Tende, a informat Protecția Civilă italiană pentru AFP.

„Există 22 de dispăruţi în Col de Tende, zona de trecere între Franţa şi Italia” din Alpii de Sud, a indicat Mara Anastasia, purtătoare de cuvânt a Protecţiei Civile.

„Sunt persoane de naţionalitate italiană, cu excepţia unei familii germane, compusă din patru persoane: doi bunici şi doi nepoţi, dar care poartă nume italiene”, a adăugat ea.

Regiunea Piemont a informat la rândul său într-un comunicat despre „22 de italieni dispăruţi” în trecătoarea Col de Tende, „blocată de inundaţii şi de alunecări de teren”,subliniind că autorităţile italiene coordonează căutările împreună cu omoloagele lor franceze.

Intemperiile, provocate de precipitații abundente care au dus la revărsarea mai multor cursuri de apă, au făcut de asemenea doi morți în Italia: un pompier de 53 de ani în Valle d’Aosta, în timpul unei intervenții, și un bărbat de 36 de ani al cărui vehicul a căzut în râul Sesia, în Piemont.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *