​VIDEO SUA: Biden nu intenţionează să meargă în Ucraina, afirmă Casa Albă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele american, Joe Biden, nu intenţionează să viziteze în curând în Ucraina, în pofida dorinţei exprimate în acest sens de omologul său Volodimir Zelenski, a indicat luni Casa Albă, notează AFP.

Jen PsakiFoto: – / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Nu este prevăzut ca preşedintele să meargă acolo, permiteţi-mi să repet”, a declarat într-o conferinţă de presă purtătoarea de cuvânt a executivului american, Jen Psaki, scie AFP, citată de Agerpres.

În ultimele săptămâni, mai mulţi lideri europeni, printre care preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au vizitat ţara aflată în război.

Guvernul american are în vedere să trimită un emisar la Kiev, dar Casa Albă a exclus deocamdată o deplasare cu risc ridicat a preşedintelui, din motive de securitate.

„Dacă cineva ar merge acolo, nu am spune asta de aici”, a subliniat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american.

Într-un interviu pentru CNN difuzat duminică, Volodimir Zelenski şi-a exprimat dorinţa ca Joe Biden să vină în Ucraina.

„Cred că va veni”, „dar decizia îi revine: Desigur, depinde de situaţia de securitate”, a precizat el. „Dar cred că el este liderul Statelor Unite şi pentru asta ar trebui să vină să vadă”, a mai spus şeful statului ucrainean.

Pe de altă parte, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a confirmat luni că Statele Unite speră să-şi redeschidă în curând ambasada la Kiev, fără a menţiona vreun calendar.

„Acesta este cu siguranţă scopul nostru. Evident, este important să avem o prezenţă diplomatică acolo”, a declarat Jen Psaki.

spot_imgspot_img