​WTA: Veronika Kudermetova, campioană la Charleston / Maria Camila Osorio Serrano s-a impus la Bogota – Tenis

0

Veronika Kudermetova (38 WTA) a câştigat, duminică, primul titlu WTA al carierei, după ce s-a impus la Charleston. Tot duminică, Maria Camila Osorio Serrano (180 WTA) și-a trecut în palmares trofeul de la Bogota.

În marea finală de la Charleston, Kudermetova a învins-o, în două seturi, scor 6-4, 6-2, pe muntenegreanca Danka Kovinic (91 WTA). Rusoaica a avut nevoie de o oră şi 36 minute de joc pentru a se impune.

Pe parcursul turneului, Veronika a mai trecut, fără să piardă vreun set, de Desirae Krawczyk (fără clasare), Emma Navarro (481 WTA), Kurumi Nara (162 WTA), Sloane Stephens (57 WTA) și Paula Badosa (71 WTA).

Începând de luni, Kudermetova va urca pe poziția 29 în ierarhia mondială (cea mai bună clasare a carierei). De cealaltă parte, Kovinic va face un salt impresionant de 26 de poziții (până pe locul 65).

La Bogota, Osorio Serrano a avut parte de un duel de două ore și 50 de minute cu slovena Tamara Zidansek (93 WTA). Jucătoarea din Columbia s-a impus cu 5-7, 6-3, 6-4.

Până în finală, Maria Camila le-a mai învins pe Sachia Vickery (182 WTA), Tereza Martincova (98 WTA), Stefanie Voegele (127 WTA) și Harmony Tan (190 WTA).

Odată cu primul titlu al carierei, Osorio Serrano va urca și 45 de poziții în clasamentul WTA, până pe locul 135.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *