Cum sa alegi cadita si usile pentru cabina de dus


Daca dorinta ta este de a monta o cabina de dus in baie, atunci ar trebui sa tii cont de materialele din care este fabricata cadita si modul de deschidere a usilor. Astfel, cadita pentru cabina de dus poate fi realizata din urmatoarele materiale: fonta, otel, material acrilic, ceramica, marmura artificiala, piatra naturala.

Cabina de dus – Materiale pentru cadite

Cadita din fonta pentru cabina dus– difera in ceea ce priveste durabilitatea. Chiar si dupa 10 ani, smaltul practic nu se uzeaza. Printre neajunsuri trebuie remarcat faptul ca acestea sunt prea grele.

Cadita din otel inoxidabil pentru cabina de dus este mult mai usoara in greutate decat cea din fonta si are o rezistenta ridicata. Cu toate acestea, cadita din otel inoxidabil nu are capacitatea de a se incalzi si raci rapid. Un alt dezavantaj al acesteia este zgomotul creat de apa in cadere.

Cadita din material acrilic  pentru cabina de dus este considerata cea mai populara, deoarece are pretul mai mic si cea mai mare varietate de forme si dimensiuni. Caditele de dus acrilice sunt dominate in cea mai mare parte de pereti dubli. 

Cadita din ceramica pentru cabina dus se distinge prin masivitate, stabilitatea structurala generala si durata de viata indelungata. Dezavantajul este fragilitatea, adica exista riscul de a se sparge.

Cadita din marmura sau piatra naturala  se incalzeste rapid si isi mentine temperatura mult timp, are o durabilitate ridicata, este usor de refinisat prin slefuire si nu isi pierde aspectul odata cu trecerea timpului. Dezavantajul este costul ridicat.

Sisteme de deschidere a usilor

Usa Swing pentru cabina de dus permite deschiderea cat mai larga, oferind acces nestingherit in cabina de dus. Fiecare astfel de usa este prevazuta cu mai multe balamale fixate pe partea laterala a panoului usii, datorita carora usa se deschide spre exterior.

Usa cu balamale pentru cabina de dus este articulata cu deschide spre exterior. De asemenea, este ideala pentru accesul maxim in cabina. Cele doua balamale pivotante sunt situate pe capetele superioare si inferioare ale usii. Acest tip de fixare a usilor este mai sigur decat cel Swing.

Usa glisanta pentru cabina de dus. Daca intentionezi sa instalezi o cabina de dus suficient de mare, atunci pentru a economisi spatiul, ar trebui sa alegi o cabina dus cu usi glisante. Aceste usi constau din doua sau mai multe panouri care se suprapun.
Usa pivotanta. Atunci cand spatiul de baie este limitat, o usa pivotanta (oscilanta) poate fi o alegere practica pentru cabina de dus. Se deschide usor datorita balamalei care se deplaseaza de-a lungul caii ascunse, permitand accesul la dus cu un efort minim.

Usa plianta este ideala,  daca nu doresti ca aceasta sa se deschida spre exterior sau spatiul liber al baii nu permite acest lucru. Aceasta usa este minunata pentru cabinele de dus alungite sau dreptunghiulare. Usa se deschide spre interior, iar jumatatile sale se pliaza intr-o maniera compacta. Usile pliante pot fi folosite separat si in combinatie cu panouri glisante (pentru cabinele de dus de dimensiuni mari).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *