Cum să devii specialist IT? Experiență de tester QA

Cum să devii specialist IT? Experiență de tester QA

Profesia de tester este potrivită celor pasionați să găsească soluții non-standard, cărora le place să afle cauzele diverselor probleme și să propună modalități de remediere a acestora. Pentru a reuși în testarea software-ului, trebuie să fii curios, atent și minuțios în implementarea sarcinilor tale. Acest articol redactat de profesorii Step IT Academy București urmareste sa clarifice multe din necunoscutele programarii.

Sarcini și responsabilități

Sarcina principală a unui tester QA este să creeze scripturi automate care vor verifica funcționarea programului pe baza cazurilor de testare scrise de manualele QA. Acest lucru ajută la reducerea timpului de testare și la simplificarea procesului.

Inginerul QA Automation are abilitățile unui programator și logica unui tester în același timp:

– La fel ca inginerii sau testerii QA, automatizarea QA monitorizează calitatea unui produs în diferite etape ale dezvoltării, testării și funcționării acestuia.

– Ca și programatorii, QA automation este angajat în dezvoltare, doar ca el creează un produs pentru a verifica ceea ce a fost scris de programatori.

Cu alte cuvinte, programatorii creează, testerii descompun, iar automatorii creează pentru a descompune.

„Inginerul tipic Automation QA este leneș. Va face totul pentru a nu face același lucru de mai multe ori.”

„În teorie, tot ceea ce este testat manual poate fi automatizat. Cu toate acestea, acest lucru nu este întotdeauna necesar. Trebuie să automatizați, în primul rând, acțiunile de rutină care sunt efectuate de la lansare la lansare și necesită mult timp.Responsabilitățile inginerului QA Automation includ:

– Analiza cerințelor;

— Dezvoltarea scenariilor pozitive/negative/limită;

— Descrierea cazurilor de testare automatizate;

— Dezvoltarea unui cadru pentru automatizarea produselor;

– Configurarea mediilor de testare;

— Pregătirea datelor de testare;

— Analiza acoperirii testelor;

— Scrierea autotestelor, scripturilor de testare;

– Integrare cu sisteme de lansare automată sau Integrare Continuă;

– Efectuarea de teste automate;

– Suport pentru efectuarea de teste deja scrise;

– Redactarea documentatiei;

— Analiza rezultatelor testelor automate;

— Raportare erori, rapoarte generale de testare.

„Eu și colegii mei verificăm în mod regulat codul scris unul de celălalt. Foarte cool și utilă practică. O mulțime de potențiale probleme sunt eliminate înainte de a le comite.”O zi obișnuită de lucru pentru un inginer QA Automation include:

– Redactarea autotestelor noi;

— Actualizarea autotestelor degradat/învechite;

– Rularea autotestarii;

— Analiza rezultatelor testelor;

— Documentarea erorilor;

— Verificarea erorilor corectate de programatori;

– Revizuire a Codului;

– Configurarea unui mediu de testare;

„Petrec aproximativ 4 ore de lucru urmărind videoclipuri tutoriale sau citind cărți. Și în ceea ce mă privește, aceasta este una dintre sarcinile importante ale automatului. etape ale creșterii profesionale QA inginer stagiar. QA inginer – nivelul unui QA-inginer începător cu experiență de lucru minimă. Inginer junior QA – un specialist cu până la 6 luni de experiență și care are deja anumite abilități. Inginer middle QA – un inginer cu 1-3 ani de experiență știe să îndeplinească sarcinile atribuite și este capabil să consilieze angajații începători. Inginer senior QA – un inginer de cel mai înalt grad care poate îndeplini sarcini tehnice complexe. Cum să devii un QA Automation și unde să mergi mai departe?

Pentru a deveni inginer QA Automation, trebuie să stăpânești:

– Testare manuală (inclusiv cadre de testare) – pentru a înțelege de ce este nevoie de un anumit test;

– QA – pentru a înțelege ce teste sunt necesare pentru a acoperi unul sau mai multe elemente de funcționalitate;

– Programare – pentru autotestele de scriere directă.

Asigurați-vă că înțelegeți și puteți dezvolta algoritmi, cunoașteți procesele de dezvoltare și testare a software-ului.

 „Trebuie să înțelegi ce sunt valorile limită și clasele de echivalență, pentru a nu pierde nimic important, dar și pentru a nu scrie prea mult. Nici prietenia cu diferite sisteme de operare nu a rănit niciodată .”

În ceea ce privește calitățile personale, sunt necesare :

–  dezvoltarea gândirii logice și abstracte;

– capacitatea de a analiza;

– afinitatea pentru sarcinile complexe;

– capacitatea de a lucra in echipa;

-capacitatea de a învață rapid informații noi.

„Trebuie să înțelegi ce sunt valorile limită și clasele de echivalență, pentru a nu pierde nimic important, dar și pentru a nu scrie prea mult. Nici prietenia cu diferite sisteme de operare nu a rănit niciodată nimănui.”

Prin urmare, majoritatea automatatorilor sunt foști specialiști sau testeri QA care au învățat suplimentar programarea. Experiența ca administrator de sistem sau inginer de asistență va constitui, de asemenea, un plus mai ales daca urmezi cursuri pentru dezvoltatori python.

„Calea carierei depinde de individ: ar putea fi un chiropractician care vrea să codeze sau un dezvoltator care decide în cele din urmă să-și testeze codul.” Incepe cu pasi mici, cum ar fi cursuri de programare de la zero oferite de Step IT Academy Bucuresti , si nu lasa pe maine ce poti face azi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *