Cuve plastic – avantaje și dezavantaje

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!


Cuvele plastic sunt unele dintre principalele tipuri de produse utilizate în transportul, distribuția și depozitarea materialelor și produselor agro-alimentare. În prezent, se poate observa o creștere constantă a cotei de piață pentru cuve plastic, în principal datorită înăspririi regulilor fitosanitare pentru boxpaleții din lemn, precum și datorită avantajelor pe care acestea din urmă nu le pot oferi. Avantajul cuvelor din plastic este rezistența la deteriorări mecanice, adecvare pentru transportul și depozitarea substanțelor periculoase, precum și a produselor alimentare. Cuvele din plastic, pot fi reciclate. Dezavantajul boxpaleților din lemn este dificultatea de a menține suprafața produsului curată. Cea mai mare parte a murdăriei nu poate fi îndepărtată complet, astfel încât produsele își pierd calitatea. 

În cazul produselor din plastic nu este necesară tratarea împotriva insectelor, ceea ce înseamnă că utilizarea lor este mult mai ieftină. Cuvele din plastic sunt o alternativă excelentă la cele din lemnși pentru că sunt extrem de igienici, durabili, nu conțin metal (cuie și capse), nu absorb umezeala și au o greutate relativ mică. Mai mult, modelele din plastic sunt rezistente la condițiile meteorologice nefavorabile, pot fi amplasate una peste cealaltă, ceea ce face posibilă utilizarea spațiului cât mai eficient posibil. Pot fi ușor înlocuite cu orice altă culoare și se poate aplica orice logo al companiei.

Rezistență mare la greutate

Boxpaleții din lemn atunci când sunt ridicați și depozitați la mare înălțime pe rafturi, se lasă mai puțin decât produsele din plastic. În ciuda acestui fapt, riscul ruperii sub sarcină amenință boxpaleții din lemn mai des decât cuvele din plastic, în aceleași condiții de funcționare. Uzura lemnului se produce mult mai rapid, decât la materialul plastic. Cuvele din plastic au îmbinări sudate care nu se slăbesc odată cu uzura, iar structura cu pereți groși este rezistentă la intemperii și UV. Nu există daune de natură mecanică, și dacă ar exista, ar trebui  să fie de natură mecanică forțată, de exemplu, tăierea, dar astfel de semne sunt vizibile în mod clar pentru proprietar. Dezafectarea unei cuve plastic are loc cu abateri semnificative și vizibile, iar deteriorarea invizibilă este aproape imposibilă.

Fără deteriorări mecanice

Coeficientul de frecare estemai mare pentru lemn decât pentru plastic, astfel încât suprafața acestuia din urmă este echipată cu o protecție de 1,5 mm înălțime. Boxpaleții din lemn sunt mai ușor expuși la deteriorări mecanice decât cuvele din plastic. Cuvele din plastic sunt confecționate dintr-un amestec de polietilenă liniară de înaltă densitate, care este foarte flexibilă chiar și la temperaturi de –20 de grade C. Cuvele din plastic prezintă cea mai bună performanță în cercetarea bacteriologică. Păstrarea produselor din plastic curate, este mult mai ușoară decât menținerea celor din lemn. Este suficient să clătești cu jet de apă suprafețele contaminate, pentru a scăpa de microorganismele patogene la standardele stabilite. În cazul produselor din lemn, sunt necesare mijloace speciale și, adesea, tratament termic. Ușor pentru a fi stivuite, achiziționate pentru transport și depozitare în aer liber, de regulă, structura este realizată cu o bază pe picioare și capacitatea de a se stivui una peste alta, pentru a economisi volumul la returnarea cuvelor goale.

spot_imgspot_img