De ce ai nevoie de condica prezență zilnică


Condica prezență zilnică este cel mai comun mod de a confirma prezența unui angajat la locul de muncă în multe unități. Oferă angajatorului posibilitatea de a controla timpul de sosire a angajatului la locul de muncă și timpul de plecare. Este, de asemenea, important din punct de vedere al securității, deoarece permite verificarea rapidă a numărului de persoane prezente în clădire la un moment dat. Acest lucru poate fi important în caz de accidente sau incendii. Cu toate acestea, aceasta nu este singura modalitate de a confirma prezența angajaților la locul de muncă. În acest sens, angajatorul este limitat doar de probleme tehnice, economice și organizaționale.

Condica prezență zilnică – rolul său în cadrul companiei

Condica de prezență zilnică nu implică costuri suplimentare legate de instalarea și funcționarea sistemelor electronice și oferă posibilitatea de a arăta absența unui angajat imediat. Acest tipizat este instrumentul perfect pentru a vedea prezența sau absența angajaților la serviciu. Pentru ca o condică de prezență să-și îndeplinească rolul organizațional și să poată disciplina angajații, este necesar ca în ea să fie trecute numele angajaților ora sosirii și ora plecării, precum și semnăturile angajaților. De asemenea, după ce angajații au sosit la serviciu la timp și au semnat în condică, departamentul de resurse umane va lua condica și o va aduce la terminarea programului, pentru ca angajații să poată semna din nou de plecare. Oricine întârzie la venire, va fi penalizat.

Indiferent de metoda de confirmare a prezenței, merită inclusă posibilitatea de a confirma nu numai apariția la locul de muncă, ci și de fiecare dată când angajații părăsesc locul de muncă, fie în scopuri private sau de afaceri.Angajatorul poate păstra evidențe separate ale angajaților care părăsesc locul de muncă, ceea ce ar oferi o imagine completă a timpului legat de prezența angajaților la locul de muncă. Pe baza acestor informații, va fi posibilă înregistrarea corectă a timpului de lucru. Semnătura în condica de prezență zilnică marchează începutul orelor de muncă, iar semnătura la sfârşitul programului, atestă faptul că toată ziua ai fost prezent.

Condica prezență zilnică – Tipuri

Condica pentru evidența prezenței personalului didactic este unul dintre aceste tipizate, care are un conținut de 200 de pagini. Hârtia din interiorul tipizatului are o greutate de 80 g import Cehia, ceea ce înseamnă că hârtia este de bună calitate. Formatul acestui tipizat este mai mare, A3, iar coperta este realizată din carton gros învelită cu hârtie pentru arhivă. În condica pentru evidența prezenței personalului didactic se trece data, ora, clasa, disciplina/modul, subiectul lecției, numele cadrului didactic, semnătura cadrului didactic.

Condica de prezență zilnică standard este un format 10×30 tip caiet, cu un conținut de 32 de file. În această condică se trece ziua, luna, anul, numărul curent, semnătura ora la venire, ora la plecare.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *