Povestea berii Zaganul, o bere artizanala deosebita


Berea artizanala este apreciata pentru calitatile sale si pentru modul in care este produsa. Ea este realizata din ingrediente de calitate si naturale, avand procedee de lucru tranditionale. Retetele care sunt folosite in productia de bere artizanala sunt uneori vechi, pastrand secretele din trecut. Astfel, berea devine o parte din istorie. Gustul sau este unic, iar clientii doresc intotdeauna sa aiba experienta placuta a unei beri produse intr-o micro-fabrica din tara. Berea Zaganu este cunoscuta pentru calitatile sale. Pentru a cumpara Bere Artizanala Zaganu poti accesa link-ul urmator: https://www.la100deberi.ro/. Iata povestea acestei beri si atributele care o fac sa se remarce:

  1. Micro-beraria independenta a fost fondata in 2013 de catre 2 romani pasionati de berea de calitate

In 2013 doi romani pasionati de berea artizanala si de retetele speciale ale acesteia, au decis sa construiasca o micro-fabrica. Astfel, a luat nastere micro-beraria Zaganu. Ea este pozitionata intr-un loc frumos al tarii, la poalele varfului Zaganu. Acesta face parte din muntii Carpati. In localitatea mica Maneciu, are loc intrega productie anuala de aproape 0.5 hectolitri de bere anual. Sunt implicati in productie localnici priceputi si un maestru berar.

  • Numele sau vine de la o specie de vultur

Numele acestei beri are o poveste in sine. Muntele si numele berii vin de la o specie de vultur barbos care a disparut acum foarte multi ani. Adonis, este numele pe care l-a dat Zaganu unei beri cu reteta speciala. El poarta numele primului zagan vazut pe cerul Romaniei dupa 80 de ani de zile de la disparitia sa. Asadar, in 2016, a sarbatorit acest moment cu o bere numita Adonis.

  • Ingredientele folosite sunt de cea mai buna calitate si sunt total naturale

Zaganu se mandreste cu ingredientele sale complet naturale si de cea mai buna calitate. Astfel, sunt utilizate doar patru ingrediente principale: apa, malt, hamei si drojdie. Ele sunt alese cu atentie pentru a pastra retetele si pentru a aduce clientilor traditia fauririi berii artizanale.

  • Berea este nepasteurizata

Berea nu trece prin procesul de pasteurizare. Ea nu este procesata, ci este lasata sa fermenteze in mod natural. Astfel se pot obtine produse de calitate, care isi mentin enzimele si drojdia. Berea poate avea un termen de valabilitate de pana la 45 de zile. De aceea berea este imbuteliata doar la cerere, atunci cand este comandata de catre restaurante, pub-uri, magazine de specialitate.

  • Exista si un bar numit Zaganul

In 2017 Zaganu s-a extins in Bucuresti cu un bar numit Fabrica de Bere Buna. Aici se gasesc diverse sortimente de bere din micro-berarii din Romania, care sunt independente. Vei putea gusta bere cu retete proprii, deosebite. De asemenea te vei bucura de o atmosfera frumoasa.

Berea artizanala se poate gasi pe site-ul La100deberi.ro. Aici poti alege dintr-o mare varietate de beri unice. Avantajele berii artizanale sunt legate de modul ei de productie si de faptul ca este nepasteurizata. De asemenea ingredientele simple si naturale aduc intotdeuna calitate superioara berii produse dupa retete traditionale sau orginale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *