Solutii economice de incalzire – Danemarca

Solutii economice de incalzire – Danemarca

Toata lumea isi doreste un sistem de incalzire eficient, dar mai ales economic, care sa aiba un consum cat mai mic. Cu toate ca majoritatea opteaza pentru centralele termice pe gaz, din lipsa de informatii privind alternativele, asta nu inseamna ca gazul este cel mai ieftin combustibil. In plus, gazul face parte din categoria energiei naturale epuizabile, ceea ce inseamna ca existenta acestor zacaminte este limitata si deci pretul in timp este si va fi in crestere. Asadar, inainte de a investi intr-un sistem de inclazire pe gaz, ar trebui sa luati in considerare mai multe aspecte.

Scumpirea gazelor ii face pe multi romani sa ia in calcul metode alternative de incalzire si sa renunte la centralele pe gaz, in iarna care vine. Desi bransamentul este gratuit conform ultimelor vesti, trebuie totusi sa obtinem in costurile de investitie si consum similare si alte beneficii pe care solutia traditionala cu centrala pe gaz si radiatoare nu le pot oferi:

 • Calitatea vietii crescute (sistemele noi de incalzire in pardoseala regleaza leucoite si limfocite, scad stresul si cresc starea de bine)
 • Confort termic al corpului sa fie cat mai aproape de ideal
 • Anulare riscuri de inundatie, explozii si incendii
 • Sa nu fie nevoie in 15 ani reinvestit pentru o noua centrala
 • Anulare costuri de intretinere si verificari

Din fericire pentru cei care cauta solutii inteligente, exista optiuni. Una dintre solutii ar fi sistemele AMASS, companie specializata pe solutii mai economice decat gazul aflata in piata de 12 ani, sisteme cu garntie de 25 de ani prduse in Danemarca si Germania

Consumul mediu orar este in jur de 12Wh/mp pentru case izolate termic normal. clientii AMASS obtinand consumuri de medie 500-600 ron medie luna iarna (octombrie-martie) pentru o casa de 140 mp izolata termic.

O alta solutie ar putea fi radiatorul cu roca vulcanica (Germania), datorita inertiei termice foarte mari si a automatizarii speciale, este mai eficient decat solutia pe gaz pentru ca functioneaza cateva minute pe ora. Astfel la o putere instalata de 2KW, acesta acopera in jur de 20-25 mp si  consumul este in jur de 2-3 ore/zi, in timp ce la centrala pe gaz consumul este de 8 ore /zi.

Sistemele de incalzire AMASS sunt singurele sisteme de incalzire mai ieftine ca investitie si consum decat centrala termica pe gaz si datorita evolutiei pretului de gaz, care in 10 ani a crescut de 4 ori  si care va continua sa creasca deoarece gazul este o resursa naturala epuizabila si importata, in timp ce energia electrica se produce in mod inepuizabil (eolian, solar, nuclear, etc). AMASS implementeaza cu succes, sisteme de incalzire electrica. Folosind energia electrica ca resursa, incalzirea electrica in pardoseala devine mai avantajoasa atat din punctul de vedere al consumului, cat si in ceea ce priveste costurile investitiei. De exemplu, incalzirea in pardoseala este singurul sistem de incalzire care are un necesar termic cu 30% mai mic decat orice alt sistem de incalzire cu radiatoare (conform normativului in instalatii calculul pierderilor de caldura se face diferit decat la radiatoare). In plus, inertia termica si automatizarea cu termostate moderne si inteligente AMASS, sporesc beneficiile aduse de aceste sisteme noi deosebit de economice.

Adoptarea unui sistem de încălzire cu performanțe crescute ajută la crearea unui mediu înconjurător mai curat și mai sănătos pentru toată lumea. Sistemul radiant de incalzire prin pardoseala reprezinta modul cel mai eficient din punct de vedere energetic de a distribui caldura in interiorul cladirilor. Temperaturile scazute ale agentului termic folosit permit obtinerea unei eficiente optime ale surselor de caldura. Nu mai punem la socoteala ca intreaga instalatie este invizibila, ceea ce va confera libertate in alegerea oricarui stil arhitectural.

În plus, acest sistem diminuează ridicarea prafului. Praful înseamnă mişcarea particulelor generată de diferenţa de temperatură pe orizontală, între zona radiatorului şi zona opusă acestuia. La încălzirea în pardoseală, temperatura este acceaşi pe toată suprafaţa camerei, neexistând aceste diferenţe.

Sistemele inteligente AMASS de încălzire prin pardoseală înseamnă un mod de existenţă inteligent, iar avantajele sunt evidente:

 • Investitie accesibila mai mica sau similara cu solutiile pe centrale termice gaz cu radiatoare.
 • Solutiile AMASS obtin performante de consum similare sau mai mici decat solutiile cu centrale termice cu gaz si radiatoare
 • Solutiile de incalzire AMASS permit sa conectati sistemul de incalzire cu investitie diminuata de 30% la solutiile de independenta energetica (panouri fotovoltaice etc), deoarece au putere instalata redusa.
 • Solutiile AMASS permit montajul solutiilor economice de incalzire su parchet, gresie, granit si orice tip de pardoseala care permite trecerea caldurii.
 • Sanatate si confort termic perfect (regleaza limfocite si leucocite, coboara adrenalina diminuand starea de stres)
 • Fara costuri de intretinere si verificari solutiile AMASS au si cea mai mare durata de viata (solutii Danemarca 80 de ani, solutii Germania 50 de ani).
 • Cea mai mare garantie din piata de incalzire
 • AMASS asigura cu echipe proprii specializate, montaj in toata tara
 • Reduce costurile de investitie

Sisteme inteligente de incalzire AMASS – facturi mai mici, solutii ECONOMICE! Solicitati o cotatie de pret pe www.amass.ro.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *