Primul concurs hipic international de sarituri peste obstacole, organizat in Romania dupa 7 ani de pauza. Premii de 45.000 de euro

Publicat la: 16.04.2013 16:42 Ultima actualizare: 16.04.2013 16:43

SURSA FOTO: www.equestria.ro
Primul concurs international de sarituri peste obstacole, organizat in Romania dupa o perioada de 7 ani de pauza, se va desfasura, in perioada 30 mai – 02 iunie 2013, la sediul clubului de echitatie Equestria din comuna Snagov (Saftica), sat Tancabesti. Concursul, organizat sub egida Federatiei Ecvestre Internationale (FEI), va fi dotat cu premii in valoare totala de 45.000 de euro – un fond de premiere-record pentru ultimii 8 ani in Romania, la un concurs de echitatie. Obiectivul competitiei este inscrierea echitatiei autohtone in circuitul tarilor active la nivel competitional european, apte sa organizeze concursuri de nivel international cu acumulare de puncte FEI – Longines, cuantificabile pentru ierarhia mondiala a probelor de sarituri peste obstacole.
Concursul FEI – LONGINES GRAND PRIX** are ca invitati sportivi din toate tarile Europei, pana in acest moment confirmand calareti din Grecia, Turcia, Italia, Bulgaria, Austria, Germania, Ungaria si Romania. Organizatorii estimeaza, la nivel de participare in concurs, un numar de 180-200 de cai de performanta, dintre cei mai valorosi si recunoscuti pentru nivelul international de doua stele din tarile participante.

Concursul se califica in categoria FEI profesionista numita CSI**/ CSYH*/ CSY-A, ceea ce inseamna ca, din cele 18 probe de obstacole oferite competitorilor, vor fi atat probe pentru cai experimentati si sportivi seniori, cu acumulare de puncte Longines pentru ierarhia mondiala, inclusiv Grand Prix-ul Oculus- FEI- Longines**,? cat si probe pentru cai tineri si foarte tineri, grupati pe varste: 6 si 7 ani, respectiv 4 si 5 ani. Foarte importante sunt si probele pentru juniori si sportivi tineri, sub 21 de ani, cu acumulare de puncte pentru Campionatul European de Juniori si Tineret din acest an. Doua dintre probe, numite “Gold Tour”, se vor premia sub denumirea Cupa Equestria.
Dintre membrii juriului vor face parte nume de rezonanta ale echitatiei mondiale, arbitri internationali foarte titrati din Bulgaria, Turcia, Germania si Romania, iar ca Sef de pista a fost invitat domnul Gilbert Remy, recunoscut arbitru international Level III, din Luxemburg, invitat de onoare al primei editii a Salonului Calului, primul eveniment din Romania dedicat tuturor activitatilor economice, sportive si de entertainment legate de echitatie.
a”Suntem mandri ca, dupa succesul editiei inaugurale a Salonului Calului din 2012, si dupa cele doua etape …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *