USR cere Guvernului solutii de rectificare bugetara care sa aseze cheltuielile statului pe baze economice reale

Potrivit unui comunicatde presa, “in realitate, Guvernul Tudose refuza sa recunoasca propria incompetenta si sa admita in mod oficial ca rectificarea bugetara reflecta situatia dezastruoasa a finantelor publice dupa opt luni de guvernare PSD – ALDE”.
“Desi ministrul Finantelor Publice a anuntat o rectificare prin care veniturile si cheltuielile bugetare sunt in crestere, proiectul de rectificare bugetara prezentat de Ministerul Finantelor Publice arata realitatea ca veniturile si cheltuielile bugetului de stat sunt in scadere si doar deficitul bugetar este in crestere. Faptul ca, in ciuda unei cresteri economice importante, veniturile bugetului de stat sunt rectificate in scadere cu 1,3 miliarde de lei este o dovada clara a esecului programului de guvernare al coalitiei PSD – ALDE si confirma ca estimarile initiale au fost eronate”, se arata in comunicatul USR.
Rectificare bugetara. Ministerul Transporturilor pierde sase miliarde de lei. Ce ministere primesc bani in plus pentru salarii
In acest context, deputatul Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR, precizeaza ca, “dincolo de modul in care este definita aceasta rectificare bugetara, in esenta este o rectificare negativa pentru ca sunt taiate fonduri de aproape 10 miliarde de lei de la investitii in infrastructura si proiecte europene si transferate la cheltuielile cu salariile si pensiile”.
Uniunea Salvati Romania considera ca este regretabil ca guvernarea PSD – ALDE a redus drastic alocarile bugetare in domenii extrem de importante pentru dezvoltarea Romaniei: fondurile Ministerului Transporturilor au fost diminuate cu 6,25 miliarde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *