GLOBURILE DE AUR 2018, LISTA CASTIGATORI: “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, patru premii; “Big Little Lies”, patru trofee

GLOBURILE DE AUR 2018. Drama “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, de Martin McDonagh, conduce in topul premiilor dedicate cinematografiei, cu patru Globuri de Aur, in timp ce serialul HBO “Big Little Lies” a dominat categoriile dedicate televiziunii, cu patru trofee din sase nominalizari.
“Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit unele dintre cele mai importante premii ale galei, cele pentru cel mai bun film-drama, cel mai bun scenariu, cel mai bun rol principal feminin (Frances McDormand) si cel pentru cel mai bun rol secundar masculin (Sam Rockwell), potrivit goldenglobes.com.
Lungmetrajul “The Shape of Water”, de Guillermo del Toro, care primise cele mai multe nominalizari – sapte – la premiile Globul de Aur 2018, a plecat acasa doar cu doua trofee, cel pentru regie si cel pentru cea mai buna coloana sonora, atribuit lui Alexander Desplat.
GLOBURILE DE AUR 2018. James Franco a fost desemnat cel mai bun actor intr-un film comedie/musical, pentru rolul din “The Disaster Artist”
James Franco a fost desemnat cel mai bun actor intr-un film comedie/musical, pentru rolul din “The Disaster Artist” – un lungmetraj pe care l-a si regizat -, la cea de-a 75-a editie a galei Globurilor de Aur, organizata duminica seara, la Los Angeles, de Asociatia presei straine de la Hollywood.
Anul acesta, la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal masculin intr-un film – comedie/ musical au mai concurat Steve Carell (“Battle of the Sexes”), Ansel Elgort (“Baby Driver”), Hugh Jackman (“The Greatest Showman”) si Daniel Kaluuya (“Get Out”).
Aceasta a fost a patra nominalizare a lui James Franco la Globurile de Aur, actorul avand deja un astfel de trofeu in palmares, obtinut in 2002, pentru rolul din miniseria TV “James Dean”.
“The Handmaid”s Tale” – Globul de Aur pentru cel mai bun serial-drama
?”Povestea slujitoarei/ The Handmaid”s Tale” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun serial-drama, la cea de-a 75-a editie a galei, organizata duminica seara, la Los Angeles, de Asociatia presei straine de la Hollywood.
Serialul are la baza romanul distopic cu acelasi titlu scris de autoarea canadiana Margaret Atwood si publicat in 1985.
Anul acesta, la premiul Globul de Aur pentru cel mai bun serial-drama au mai concurat “The Crown”, “Game of Thrones”, “Stranger Things” si “This is Us”.
Elisabeth Moss, protagonista seriei “The Handmaid”s Tale”, a castigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal feminin intr-un serial-drama.
La aceeasi categorie au mai concurat Caitriona Balfe (“Outlander”), Claire Foy (“The Crown”), Maggie Gyllenhaal (“The Deuce”) si Katherine Langford (“13 Reasons Why”).
Anul trecut, premiul Globul de Aur i-a revenit actorului Ryan Gosling, pentru rolul principal din filmul “La La Land”, de Damien Chazelle.
Regizorul Fatih Akin, premiat cu Globul de Aur pentru cel mai bun film strain
Regizorul german Fatih Akin a castigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film strain, pentru “In the Fade”, la cea de-a 75-a editie a galei organizate de Asociatia presei straine de la Hollywood, duminica seara, la Los Angeles.
La aceeasi categorie au mai fost nominalizate “A Fantastic Woman”, de Sebastian Lelio, “First They Killed My Father”, de Angelina Jolie, “Loveless”, de Andrey Zvyagintsev, si “The Square”, de Ruben Ostlund.
Anul trecut, premiul a revenit filmului francez “Elle”, de Paul Verhoeven.
Globurile de Aur 2018: Guillermo del Toro, desemnat cel mai bun regizor
Guillermo del Toro a fost desemnat cel mai bun regizor, pentru filmul “The Shape of Water”, la cea de-a 75-a editie a galei Globurilor de Aur, organizata de Asociatia presei straine de la Hollywood duminica seara, la Los Angeles.
La aceeasi categorie de premii au mai concurat Martin McDonagh – “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, Christopher Nolan – “Dunkirk”, Ridley Scott – “All The Money in the World” si Steven Spielberg – “The Post”.
“The Shape of Water” a obtinut un numar record de nominalizari, sapte, la aceasta editie a premiilor Globul de Aur.
Anul trecut, premiul pentru cel mai bun regizor i-a revenit lui Damien Chazelle, pentru filmul “La La Land”.
Globurile de Aur 2018: Saoirse Ronan, cea mai buna actrita de comedie
?Saoirse Ronan a fost desemnata cea mai buna actrita intr-o comedie, pentru rolul din “Lady Bird”, la cea de-a 75-a editie a galei Globurilor de Aur, organizata la Los Angeles, duminica seara, de Asociatia presei straine de la Hollywood.
La aceasta categorie au mai fost nominalizate: Judi Dench (“Victoria & Abdul”), Margot Robbie (“I, Tonya”), Emma Stone (“Battle of the Sexes”) si Helen Mirren (“The Leisure Seeker”).
Aceasta a fost a treia nominalizare la Globurile de Aur pentru Saoirse Ronan.
Anul trecut, premiul pentru cea mai buna actrita intr-o comedie i-a revenit Emmei Stone, pentru rolul din “La La Land”.
“The Marvelous Mrs. Maisel” – Globul de Aur pentru cel mai bun serial-comedie
“The Marvelous Mrs. Maisel” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun serial de televiziune comedie/ musical, la cea de-a 75-a editie a galei organizate de Asociatia presei straine de la Hollywood, duminica seara, la Los Angeles.
La aceeasi categorie de premii au mai concurat serialele TV “Black-ish”, “Master of None”, “SMILF” si “Will & Grace”.
De asemenea, protagonista seriei “The Marvelous Mrs. Maisel”, Rachel Brosnahan, a castigat premiul Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal feminin intr-un serial-comedie.
Anul trecut, premiul pentru cel mai bun serial comedie/ musical i-a revenit productiei “Atlanta”.
Globurile de Aur 2018: “Big Little Lies”, desemnata cea mai buna miniserie TV
Productia HBO “Big Little Lies” a fost desemnata cea mai buna miniserie TV la cea de-a 75-a editie a galei Globurilor de Aur, organizata de Asociatia presei straine de la Hollywood duminica seara, la Los Angeles.
Pentru acest premiu au mai fost nominalizate productiile TV “Fargo”, “Feud: Bette and Joan”, “The Sinner” si “Top of the Lake: China Girl”.
Anul trecut, premiul i-a revenit productiei de televiziune “The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”.
Tot la gala de duminica seara, Nicole Kidman, Alexander Skarsgard si Laura Dern au primit, pentru partiturile din “Big Little Lies”, Globul de Aur pentru cel mai bun rol principal feminin, pentru cel mai bun rol secundar masculin, respectiv pentru cel mai bun rol secundar feminin intr-o miniserie TV.
Lungmetrajul “Lady Bird” – Globul de Aur pentru cea mai buna comedie
Lungmetrajul “Lady Bird”, de Greta Gerwig, a fost desemnat cel mai bun film comedie/musical la cea de-a 75-a editie a galei Globurilor de Aur, organizata duminica seara, la Los Angeles.
La aceeasi categorie au mai fost nominalizate filmele: “The Disaster Artist”, de James Franco, “Get Out”, de Jordan Peele, “The Greatest Showman”, de Michael Gracey, si “I, Tonya”, de Craig Gillespie.
Anul trecut, “La La Land”, in regia lui Damien Chazelle, a primit Globul de Aur pentru cea mai buna comedie.
Globurile de Aur 2018: Frances McDormand, cea mai buna actrita intr-un film-drama
Frances McDormand a fost desemnata cea mai buna actrita intr-un film-drama, pentru partitura din “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, la cea de-a 75-a editie a galei Globurilor de Aur, organizata duminica seara, la Los Angeles.
La aceeasi categorie au mai fost nominalizate: Jessica Chastain (“Molly”s Game”), Sally Hawkins (“The Shape of Water”), Meryl Streep (“The Post”) si Michelle Williams (“All the Money in the …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *