Liderii PSD se reunesc in prima sedinta din acest an. Restructurarea Guvernului si congres extraordinar, pe lista de prioritati

Comitetul Executiv National (CExN) se va intruni de la ora 14.00, la sediul central al PSD din Sos. Kiseleff.
In primul rand, CExN urmeaza sa desemneze succesorul Doinei Pana in functia de ministru al Apelor si Padurilor.?Doina Pana si-a anuntat saptamana trecuta demisia din functia de ministru al Apelor si Padurilor, motivand ca nu ii mai permite starea de sanatate sa continue activitatea in Guvern.?Propunerea pentru noul ministrul al Apelor si Padurilor va fi stabilita in cadrul Comitetului Executiv National, care va fi convocat zilele urmatoare, a anuntat, atunci, liderul PSD, Liviu Dragnea, care i-a multumit Doinei Pana “pentru activitatea deosebita depusa in Guvernul Romaniei”.
Tot zilele trecute, a aparut si subiectul restructurarii Guvernului.
Presedintele Executiv al PSD, Niculae Badalau, a spus ca Guvernul ar putea fi restructurat, iar Executivul ar putea include 16 – 17 ministere, fata de 24, cate sunt in prezent, el apreciind ca este necesar si un Congres al partidului. In replica, vicepremierul Paul Stanescu a afirmat ca un congres al partidului nu ar fi tocmai o solutie buna si ca Guvernul Tudose nu ar trebui restructurat.
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, la finalul anului trecut, ca in ianuarie va avea loc o discutie privind eventuala necesitate a modificarii structurii Guvernului. In ceea ce priveste remanierea unor membri ai Cabinetului, Dragnea a precizat ca nu are niciun element care sa ii spuna ca trebuie remaniat un anumit ministru. El s-a declarat multumit de activitatea premierului Mihai Tudose.
“Trebuie sa vedem anul viitor daca forma Guvenului este cea mai buna, daca este nevoie sau nu sa se procedeze la o restructurare a Guvernului. Daca da sau nu”, a afirmat Dragnea la Romania TV, adaugand ca a stabilit cu premierul si cu liderul ALDE Calin Popescu Tariceanu ca in ianuarie sa discute si cu membrii Guvernului, daca un astfel de demers este necesar sau nu.
O zi mai tarziu, premierul Mihai Tudose a afirmat ca in luna ianuarie va avea loc o evaluare, dar nu doar a Guvernului ci la nivelul tututror zonelor de decizie, referindu-se si la sefii de agentii, secretarii de stat, membri in consilii de administratie. El a afirmat ca vor fi luate masuri de eficientizare. “Va fi o discutie in coalitie si nu neaparat a Cabinetului, ci a tuturor celor care sunt pusi sa ia niste decizii, sa puna in aplicare decizii, incepand cu sefii de agentii, secretarii de stat, membrii in CA, in AGA”, a precizat Tudose, intrebat daca in ianuarie ar urma sa aiba loc o evaluare a Executivului. El a precizat ca in mod sigur vor fi luate si “masuri de eficientizare”.
In plus, secretarul general adjunct al PSD Codrin Stefanescu a lansat ideea modificarii Statutului PSD in privinta criteriilor …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *